Toekomst circuit Nieuw Zevenbergen weer ter discussie

Welke kant moet het op met motorsportcircuit Nieuw Zevenbergen? Die vraag legt het Osse college van B en W nogmaals neer bij de gemeenteraad.

Dat is nodig omdat de motorsportverenigingen op het circuit hebben aangegeven dat ze meer ruimte willen om te kunnen rijden, en dat zou meer geluidsoverlast opleveren dan eerder als voorwaarde werd gesteld.

Volgens het college zijn er nu drie toekomstscenario's. In het eerste scenario wordt de herontwikkeling van het circuit doorgezet met de gestelde voorwaarden uit 2013. Daardoor kunnen de motorcrossclubs niet gaan uitbreiden wat betreft het aantal trainingsuren en wedstrijden.

De tweede optie is om toe te staan dat er meer geluid wordt geproduceerd. Sportpark Nieuw Zevenbergen moet dan wel aantonen dat ze de nieuwste technieken gebruikt om de overlast te beperken. Gevolg van dit scenario is onder meer dat omwonenden meer last gaan krijgen van geluid.

Er wordt ook nog een derde scenario voorgelegd waarin een alternatief plan voor de locatie wordt bekeken. Bijvoorbeeld met alleen een kart- of schietbaan of juist meer natuur. Aan die optie kleven de meeste nadelen. Zo is het de vraag of de provincie dan nog wil betalen voor de ontsluiting van het circuit op de N329. Ook zitten de crossverenigingen dan zonder trainingscircuit en is er een groter risico op illegaal crossen. Het ontwikkelen van een alternatief plan gaat ook veel tijd en geld kosten.

De partijen in de gemeenteraad mogen volgende maand hun mening geven over de drie voorliggende scenario's.

advertentie

Lees ook deze artikelen