Toekomstplan Wildhorst ‘gigantische klus’

Het maken van een toekomstplan voor De Wildhorst in Heeswijk-Dinther wordt nog een gigantische klus.

Daar waren wethouder Peter van Boekel en de partijen in de gemeenteraad van Bernheze het woensdagavond wel over eens. In een commissievergadering werd besproken hoe het proces om de situatie op het landgoed de komende jaren te verbeteren vorm moet krijgen.

Richtlijnen

Dat er iets moet gebeuren, daar was iedereen het wel over eens. En ook de tien ‘richtlijnen’ die door het college worden meegegeven, kunnen rekenen op steun van alle partijen. Uitgangspunt is dat in het gebied een combinatie moet komen van recreatie, wonen en natuur. Maar om uiteindelijk een plan te krijgen waar alle betrokken partijen blij mee zijn, dat wordt nog een lastig verhaal. Er spelen namelijk nogal wat belangen.

'Laten verslonzen'

Zo heeft de gemeente te maken met erfpachters die een groot deel van het vakantiepark in handen hebben. Cees van Luxemburg van de beheerscommissie van het vakantiepark gaf aan dat tweederde van de percelen in handen is van erfpachters die de boel expres hebben laten verslonzen en al jaren niets meer hebben geïnvesteerd. Het is volgens hem te danken aan de overige eigenaren dat het park er de laatste tijd toch een stuk beter uitziet dan daarvoor.

Arbeidsmigranten

Ondernemer Henry van Boxmeer heeft al langer plannen om bij Hotel De Leygraaf meer arbeidsmigranten te gaan huisvesten. De meeste partijen geven daar nu nog geen groen licht voor omdat nog niet duidelijk is wat er gaat gebeuren met de arbeidsmigranten die op het vakantiepark wonen. Dit tot grote teleurstelling van Van Boxmeer omdat hij overtuigd is dat zijn plan voldoet aan alle eisen.

Partycentrum

De omwonenden van het park lieten aan het begin van de vergadering weten dat ook met hun belangen rekening gehouden moet worden. Een woordvoerder verwees daarbij naar ondernemer Jan van de Vorle, die zelf ook inspreker was. Die wil graag vooruit met zijn Royal Events Palace maar dat hangt ook af van hoe de plannen voor De Wildhorst uiteindelijk concreet uitpakken. Bewoners zeggen nu al geluidsoverlast te ervaren van het partycentrum en zijn bang dat dat alleen maar toeneemt. Van de Vorle zegt dat er de laatste tijd al veel is  gedaan om de overlast te beperken.

Snel duidelijkheid

Dat er snel duidelijkheid moet komen voor de betrokken ondernemers, daar waren de partijen het wel over eens. Wethouder Van Boekel was blij met de steun vanuit de raad voor de weg die nu is ingeslagen. “Het wordt een lange weg, maar ik ben positief dat we in overleg met alle betrokkenen de goede richting op gaan”, aldus Van Boekel.