advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Toeteractie voor vrachtwagenchauffeurs: '24 uur eten en slapen in je cabine is onmenselijk'

In de wijk Maaspoort wordt vanavond een geluidsactie gehouden om vrachtwagenschauffeurs een hart onder de riem te steken.

Het gaat om een landelijke actie van wegrestaurants die wordt gesteund door chauffeurscafé Treurenburg in Den Bosch. Volgens eigenaar Joop van Nistelrooij van het truckerscafé wordt de chauffeurs sinds de tweede lockdown waarin we nu alweer even zitten, groot onrecht aangedaan.

"De mensen zijn vijf tot zes dagen en nachten aangewezen op hun truck voor werk en privé. Sinds de sluiting van de horeca mogen ze bij wegrestaurants en chauffeurscafés douchen, toiletteren en eten en drinken bestellen en moeten dit in hun cabine nuttigen. 24 uur eten en slapen in je cabine, het is onmenselijk", aldus Van Nistelrooij. "Hotelrestaurants mogen wel open, truckersrestaurants niet. We zijn al weken bezig met 32 collega's om de politiek ervan te overtuigen dat dit onmenselijk is en niet bijdraagt aan de veiligheid op de weg."

Om dit statement kracht bij te zetten, is er vanavond vanaf 21.00 uur een massale landelijke geluidsactie met toeters en luchthoorns en verlichting. "Ik wil bij deze de mensen uit de wijk Maaspoort informeren, zodat ze weten wat er speelt", zo laat Joop van Nistelrooij weten in de Maaspoort Groep op Facebook. De actie duurt zo'n vijftien minuten.