advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Meester Tom en juf Roxana van De Fonkeling

Tom van de Camp uit Oss genomineerd voor Leraar van het Jaar 2021

Tom van de Camp uit Oss was erg verwonderd toen hij afgelopen woensdag hoorde van zijn nominatie voor Leraar van het Jaar 2021. De leerkracht van basisschool De Fonkeling in Berghem is super blij met de nominatie.

Een ouder van een van zijn leerlingen nomineerde hem voor de verkiezing, die al sinds 1999 bestaat. Een complete verrassing. In de zoektocht waarom ze voor hem hebben gekozen, denkt Van de Camp het volgende: "Ik probeer altijd de dingen die ik heb meegemaakt in het leven als voorbeeld mee te geven. Open en niet oordelend naar elkaar; dat is hoe ik voor de klas sta." Een van de belangrijkste uitgangspunten voor de leraar is het werk met veel passie uitvoeren en de kinderen vertrouwen te geven en er altijd voor ze te zijn.

Grote klas

Van de Camp staat samen met zijn collega Roxana voor een grote groep van 40 kinderen. "Je merkt dat de band tussen ons allen sterk en goed is. Ik denk dat kinderen dat ook voelen. Je mag en kan bij ons zijn wie je bent." Dat de meester genomineerd is vinden de kinderen ook erg leuk. "Het ontroert me nog het meest als ze zeggen dat ze een mooi jaar hebben." Hij wil daarbij toevoegen dat zijn prestaties afhankelijk zijn van het vertrouwen dat hij krijgt van zijn collega's en het bestuur van SAAM* scholen.

Ambassadeur

Per sector zijn tien leraren geselecteerd. Zij gaan strijden om de titel Leraar van het Jaar 2021. Meester Tom moet zijn CV opsturen, een motivatiebrief sturen en een filmpje maken over zijn visie op het onderwijs. Wellicht wordt hij dan de ambassadeur van zijn beroepsgroep. De leerkracht van De Fonkeling denkt zelf niet dat hij gaat winnen. "Er zijn ontzettend veel gepassioneerde leerkrachten. Maar ik ga zeker van deze tijd genieten. En ik ga vooral met liefde vanuit het vak vertellen." De drie finalisten per sector worden bekendgemaakt tijdens de Big Improvement Day op 19 januari 2021 in het AFAS Theater in Leusden. De finale is op 30 januari tijdens de onderwijsvakbeurs NOT 2021 in Jaarbeurs, Utrecht. Dan wordt bekendgemaakt wie de Leraren van het Jaar 2021 zijn.