TOP Oss naar winst in seizoensopener

TOP Oss heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Jong Ajax. Cihat Çelik en Philippe Rommens waren de doelpuntenmakers in het met 2-1 gewonnen duel. 

De eerste vijf minuten was de controle nog volledig in handen van de bezoekers uit Amsterdam. Noa Lang creëerde de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Hierna kreeg TOP steeds meer balbezit. In de 20e minuut leverde Ajax-keeper Kjell Scherpen de bal in bij Enzo Stroo. De vrije Çelik kon de Ossenaren op voorsprong zetten. De rest van de eerste helft bestond uit simpele pogingen om doelman Ronald Koeman te verschalken. Bij alle schoten was hij een sta in de weg.

TOP kwam sterk uit de startblokken van de tweede helft.  Stroo werd neergelegd, waarna Rommens de strafschop zuiver in de hoek schoot (2-0). In de slotfase werd het nog even spannend. De Ajacieden kwamen terug in de wedstrijd, doordat invaller Victor Jensen de bal in de 84e minuut achter Koeman tikte. Gelukkig bleef verder ongemak uit, met hangen en wurgen. TOP Oss kan de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven.

TOP Oss 2 - 1 Jong Ajax
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman; Olivier Rommens, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Jason Bourdouxhe; Lion Kaak, Sjoerd Overgoor; Philippe Rommens; Enzo Stroo en Cihat Çelik.
Opstelling Jong Ajax: Scherpen; J. Timber, Solomons, Pierie, Kemper; Ekkelenkamp, Taylor; Kühn, Lang, Gravenberch; Traoré
Invallers TOP: Giovanni Büttner, Hennos Asmelash
Doelpunten: Çelik, P. Rommens (TOP), Jensen (Jong Ajax)
Gele kaarten TOP: Çelik, P. Rommens

Reactie trainer Klaas Wels

Reactie doelpuntenmaker Cihat Çelik

advertentie

Lees ook deze artikelen