TOP Oss begint laatste periode van competitie met lastige wedstrijd tegen NEC

De openingswedstrijd van de vierde periode speelt TOP Oss tegen NEC. In de vorige ontmoeting wonnen de Ossenaren met 0-1.

Na de winst op FC Dordrecht afgelopen week durft de trainer van TOP, Klaas Wels, niet aan de play-offs te denken. TOP staat nu op de twaalfde plaats met nog tien wedstrijden te gaan. “Het zou een mooie uitgangspositie zijn om op de negende plaats te eindigen, omdat het maar vijf punten verschil is.’’ Aan een periodetitel denkt hij absoluut niet. "Maar als we alle wedstrijden winnen, lukt dat automatisch", vult Lorenzo Piqué aan.

Het lastige NEC

Volgens de verdediger heeft TOP veel kans om de winst te pakken tegen de lastige tegenstander uit Nijmegen. “Ook tegen NEC moeten we uitgaan van onze eigen krachten en de lijn van Dordrecht doortrekken.’’ Daarvoor hoeft TOP niet eens goed spel te spelen. "Dat is in deze fase niet belangrijk meer", zegt Piqué. 

Trainer Wels is ook positief, maar weet dat de Nijmegenaren kwaliteit in huis hebben. “NEC is een uitstekende ploeg die tegen de top aanschurkt. We zullen van goede huizen moeten komen om resultaat te halen.”

De opstelling van TOP blijft hetzelfde, in tegenstelling tot de tactiek in de uitwedstrijd tegen NEC. Dat heeft twee redenen; TOP kon destijds niet in de sterkste opstelling aantreden vanwege blessures en NEC is overgestapt naar een 5-3-2 formatie.

De wedstrijd begint vrijdagavond op het oude tijdstip van 20.00 uur. ESPN zendt de wedstrijden deze periode niet allemaal meer rechtstreeks uit. Dtv Sport zal de lezers van deze website middels een liveblog op de hoogte houden van de streekderby.