advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss blijft ijzig kalm en pakt drie punten tegen FC Volendam

In een koud Frans Heesen Stadion heeft TOP Oss voor een warm gevoel gezorgd bij de supporters die thuis zitten. Livio Milts en Dennis van der Heijden tekenden voor de twee treffers tegen FC Volendam (2-0).

Het spel van TOP Oss zag er beter uit dan tegen FC Den Bosch vrijdag. Het was minder slordig. Het feit dat verdediger Jan Lammers terug was van een schorsing, speelde hier wel degelijk mee. In de hele eerste helft had FC Volendam niet een echte doelpoging. De bezoekers hadden veel moeite met de Ossenaren die vroeg druk zetten. Een maal leverde dat balverlies op van doelman Joey Roggeveen. Hij schoof de bal in de voeten van Livio Milts. Die bleef ijzig kalm. Eerst omspeelde de aanvaller de doelman en vervolgens stuurde hij met een schijntrap de verdedigers op de doellijn het bos in. Milts schoot raak.

In een groot gedeelte van de eerste helft zwalkten de weersomstandigheden alle kanten op: van zonneschijn tot stuifsneeuw, hagel en veel wind. Zo wisselvallig als het weer speelde TOP niet. Volendam had meer balbezit, maar kreeg geen mogelijkheden. Tot in de 52e minut. Samuele Mulattieri zette zijn hoofd tegen de bal. Bo Geens redde knap. Daarna waren er meerdere kansen voor de ploeg uit het vissersdorp. Het was aan Geens en de onzuiverheid van de schoten van Volendam te danken dat TOP op voorsprong bleef.

Mart Remans werd kwaad toen hij er door Klaas Wels af werd gehaald. Zijn vervanger was Justin Mathieu. Na de wissel kreeg Milts een dot van een kans. Roggeveen liet in de korte hoek los, Dennis van der Heijden was net te laat voor een rebound. Tien minuten voor tijd kwam Van der Heijden helemaal vrij te staan op de kop van de zestien. Toen hij de bal kreeg, kwam Roggeveen als een dwaas op hem af rennen. TOP kreeg een penalty, die Van der Heijden zelf afrondde (2-0).

TOP Oss 2 - 0 FC Volendam
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Joshua Sanches, Niels Fleuren, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik; Olivier Rommens; Livio Milts, Mart Remans en Dennis van der Heijden
Opstelling FC Volendam: Roggeveen, Van Tol, Van de Ven, Murkin, Plat, Antonucci, el Kadiri, Kasius, Ben Sallam, Mulattieri en Deul
Invallers TOP Oss: Justin Mathieu, Cas Peters
Doelpunten: Milts, Van der Heijden (TOP Oss)