advertentie Banner Trined

TOP Oss blijft ook na bloedhete avond in Almere puntloos

De betaald voetballers van TOP Oss hebben ook in de derde wedstrijd van het seizoen geen waar voor hun geld gebracht. In Almere-Stad stond na negentig minuten voetbal dezelfde eindstand op het bord als vorige week bij Roda JC: 3-0. TOP blijft zodoende laatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Het weer was goed genoeg voor de fans van Almere City om het Yanmar Stadion massaal te bezoeken. Alle aanwezigen pasten er maar net in, met de afstandsregel in acht nemend. De aanwezigen mochten al gauw applaudisseren in het pas verbouwde stadion. Hun ploeg kreeg namelijk een strafschop in minuut 7, nadat Oussama Bouyaghlafen struikelde over het been van Lorenzo Piqué. Scheidsrechter Stan Teuben vond dat genoeg reden om naar de stip te wijzen. Thomas Verheydt benutte de strafschop, door de bal in de tegenovergestelde hoek te schieten als waar keeper Bo Geens naartoe dook.

Een vroege achterstand dus weer voor het in het donkerblauw gestoken TOP Oss. De ploeg van Klaas Wels probeerde met de twee aanvallers Dennis van der Heijden en Kyvon Leidsman vroeg druk te zetten op de Almere-verdediging. Maar de thuisploeg voetbalde simpel onder die druk vandaan. De verdediging - naast Piqué bestaande uit Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers en Ruben Roosken - ging in de fout toen Anass Ahannach de voorsprong verdubbelde. 

Grootste mogelijkheden voor Leidsman

Het was niet zo dat er in de eerste helft helemaal geen gevaar kwam van TOP. Leidsman was nog het dichtste bij. Hij schoot eerst ruim over, maar vlak voor rust was hij het die doelman Michael Woud voor de eerste keer testte. Woud kon de bal niet vasthouden, waarop de van een blessure teruggekeerde Olivier Rommens gevaarlijk kwam inglijden. Hij raakte de bal niet.

Score had verder op kunnen lopen

Terwijl de zon langzaam onder ging, maar de temperatuur nauwelijks daalde, kwam TOP Oss uit de kleedkamer voor de tweede helft. De Ossenaren leken even te profiteren van een mindere periode van Almere City. Maar verder dan een schot tegen de paal van debutant Jarni Koorman kwam TOP niet. Na het inbrengen van een aantal nieuwelingen aan de kant van Almere ging de thuisploeg beter spelen. Bouyaghlafen zorgde eigenhandig voor de derde treffer. Het had nog veel erger kunnen zijn als Almere in momenten wat scherper was met afronden. Bouaghlafen kon bijvoorbeeld in de laatste minuut alleen doorlopen richting Geens. Hij faalde. TOP mag daarom niet klagen met deze uitslag. Almere stijgt met de overwinning naar de tweede plaats in de eerste divisie. 

Na afloop van de wedstrijd waren er bedrukte koppies bij TOP Oss. Wels concludeerde dat het verschil vanavond puur kwaliteit was. Maar volgens hem had er wel meer in gezeten. Verdediger Piqué was ontevreden met zijn eigen spel en de positie waarin hij al een tijdje is opgesteld (als meest rechterverdediger). Volgens Olivier Rommens moet het elftal zo snel mogelijk zijn rug rechten, veerkrachtig zijn en de knop omzetten om zaterdag in eigen huis goed te spelen tegen Cambuur Leeuwarden.

Almere City FC 3 - 0 TOP Oss
Opstelling Almere City FC: Woud, Helstrup, Receveur, Ahannach, Koolwijk, Verheydt, Alhaft, Lesquoy, Mirani, Bouyaghlafen en Hammouti
Opstelling TOP Oss: Bo Geens, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers, Ruben Roosken, Lion Kaak, Grad Damen, Jarni Koorman, O. Rommens, Dennis van der Heijden en Kyvon Leidsman
Invallers TOP Oss: Dean Guezen, Mateo Aramburu, Matthijs van Nispen, Lars Hutten
Doelpunten: Verheydt, Ahannach, Bouyaghlafen (Almere City)