advertentie Banner SNLR.nl

TOP Oss de betere van Helmond Sport

TOP Oss liet het goede gevoel van de training zaterdagavond ook in de uitwedstrijd bij Helmond Sport zien. De Ossenaren wonnen met 0-2.

TOP begon met slechts één wijziging aan het duel. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik was terug in het elftal, dat ging ten koste van Jason Bourdouxhe.

Helmond Sport had het in de eerste minuten lastig met de mee opkomende back Levi Opdam. Toen de thuisploeg het een paar keer probeerde van afstand was de verdediging van TOP op zijn post.

In de 28e minuut was het raak voor de Ossenaren. Eerst was er een goede counter van Büttner, die in de zestien meter tegen een arm schoot. Het werd geen penalty, maar als een duveltje uit een doosje mikte Lorenzo Piqué even later zomaar raak. Doelman Van Gassel liet de bal door zijn handen glippen. Net als tegen Go Ahead Eagles en Jong Ajax helpt een keeper van de tegenstander TOP dus, bij het eerste doelpunt. Bij het rustsignaal mocht TOP opnieuw met een voorsprong naar de kleedkamer.

De reactie na afloop van Lorenzo Piqué:

In de tweede helft blijkt dat het trainen op corners op vrijdagochtend erg goed heeft gewerkt. De bal ging direct naar Lion Kaak, die van afstand prachtig raak schoot (0-2). Het tweede doelpunt van het seizoen voor de verdedigende middenvelder, die voorheen nooit scoorde.

Helmond deed er alles aan terug in de wedstrijd te komen, met de grootste kans voor Diego Snepvangers. Hij schoot op de paal. Maar de ploeg van Wil Boessen liep regelmatig tegen een goede counter van TOP aan. Poelmans hield bijvoorbeeld de poging van Cas Peters in de 65e minuut op het laatste moment van de doellijn. Daarna bleef het gevaar beperkt en trok TOP Oss de overwinning over de streep.

Na de allereerste wedstrijd thuis tegen Jong Ajax moest TOP lang wachten op de volgende zege. Met de drie punten stijgt TOP op de ranglijst naar positie dertien.

Helmond Sport 0 - 2 Top Oss
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman; Levi Opdam, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren; Lion Kaak, Olivier Rommens; Philippe Rommens, Lars Hutten; Giovanni Büttner en Cas Peters
Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, Klomp, De Louw, Poelmans; Swinnen, Stans, Dzepar; Koolhof, Werkhoven en Snepvangers
Invallers TOP: Sjoerd Overgoor, Pieter Langedijk, Danzell Gravenberch
Doelpunten: Piqué, Kaak (TOP)
Gele kaarten TOP: Peters, Stuy van den Herik