advertentie Banner SP Website

TOP Oss denkt aan afscheid van Klaas Wels

Het lijkt er sterk op dat hoofdcoach Klaas Wels aan het einde van het seizoen vertrekt bij TOP Oss. Directeur Peter Bijvelds wil geen contractverlenging aanbieden aan de langstzittende trainer in het betaalde voetbal.

Het is nog niet in steen gegoten, want pas in april wordt definitief een besluit genomen. Maar zoals het er nu voor staat, denkt Bijvelds aan een trainer met een ander profiel. "Er komt een moment dat je op zoek moet naar een ander profiel trainer. En ik ben tot de conclusie gekomen dat het moment nu is aangebroken", laat Bijvelds weten. "Ik heb geen glazen bol, maar eerder heb ik ook besloten langdurig met Klaas door te gaan."

De directeur heeft zijn trainer bewust bijtijds geïnformeerd. "Dat is respectvol en dat heeft hij verdiend." Bijvelds is erg positief over de groei onder Wels. "Onder hem hebben we succesvolle jaren gehad en zijn we geklommen op de sportieve ladder." Wels is sinds 2017 hoofdtrainer van TOP. 

Ander profiel

Op wat 'een ander profiel' inhoudt, wil Bijvelds nu nog niet in gaan. "Daar kom ik later graag op terug. Nu vind ik dat ongepast, want dat zou kunnen betekenen dat ik dat niet in Klaas zie." 

Assistent-trainer Marcel van der Sloot hoeft niet te vrezen voor een afscheid. De intentie is om met hem door te gaan. Keeperstrainer Ronnie Buitenkamp blijft sowieso.