Bert van Berkum

TOP Oss en ADO Den Haag houden het in spektakelstuk op 3-3

Een puntendeling in het Frans Heesen Stadion bij TOP Oss tegen ADO Den Haag. TOP Oss kwam twee keer op achterstand en één keer op voorsprong. Dhoraso Moreo Klas maakte in de 86e minuut namens ADO de 3-3.

De spelers van TOP hadden vandaag de uitdaging om de bal achter Ossenaar Luuk Koopmans in het doel te schieten. Bij een nieuwe overwinning zou TOP een reeks van vier gewonnen thuisduels neerzetten, voor het eerst sinds maart 2018.

De Ossenaren moesten zich steeds terugvechten in een vermakelijke eerste helft. Al na twee minuten viel de eerste treffer. Thomas Verheijdt torende boven de Osse verdedigers uit en kopte raak. TOP werd daarmee aangespoord het gas open te trekken. En dat deed TOP. Eerst mikte aanvoerder Rick Stuy van den Herik naast. Uit een corner kopte Stuy van den Herik even later de gelijkmaker tegen de touwen (1-1).

Na een wat rustigere fase, meldde ADO zich weer in de 24e minuut. Bij een voorzet strak over de grond letten de TOP-verdedigers niet op. Bourard liep door en kon de bal onder de benen van doelman Norbert Alblas door inschieten (1-2). Nu duurde het iets langer voor TOP weer de kracht kon opbrengen te vechten voor een gelijkmaker. Maar ook nu was er succes. Spits Kay Tejan was sterk aan de bal, hield de bal goed bij zich en gaf mee aan Richonell Margaret. De huurling van Jong AZ zette op zijn beurt Tejan weer vrij voor de goal. Van buiten de zestien schoot Tejan TOP fraai op 2-2. 

De tweede helft begon een stuk rustiger. TOP liet zich niet opnieuw de kaas van het brood eten en domineerde zelfs. ADO Den Haag had veel overtredingen nodig om TOP van het doel weg te houden. Uit een van de vrije trappen schoot Tejan over. Na iets meer dan een uur spelen mocht het publiek uit zijn plaat gaan. Stuy van den Herik maakte zijn tweede van het duel. De aanval over de rechterkant belandde via Trevor David en Joshua Sanches voor zijn voeten. 

Nu moest ADO in de achtervolging. Het was nog even billenknijpen doordat ADO zich met nieuwe aanvallers meldde in de zestien. Een carambole ging bijvoorbeeld via een TOP-been naast. Terwijl het in de laatste minuten was gaan regenen, ging het alsnog mis. Invaller Dhoraso Moreo Klas liet Norbert Alblas kansloos met een boogbal (3-3). In de slotfase ging TOP nog op zoek naar de overwinning, maar het zat de Ossenaren niet mee. Toen Jearl Margaritha op het doel af ging, werd hij teruggefloten voor buitenspel.

Ook al won TOP Oss vanavond niet, het elftal van Bob Peeters werd uitbundig bedankt door het thuispubliek. 

TOP Oss 3 - 3 ADO Den Haag
Opstelling TOP Oss: Norbert Alblas; Nicolas Abdat, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches; Richonell Margaret, Kay Tejan en Justin Mathieu
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper, Besuijen, Verheijdt, Bourard, Seedorf, Breinburg, Amofa, Steijn en Catic
Invallers TOP Oss: Jearl Margaritha, Ilounga Pata, Niels Fleuren, Kyvon Leidsman
Doelpunten: Stuy van den Herik 2x, Tejan (TOP), Verheijdt, Bourard, Moreo Klas (ADO)