advertentie Banner SNLR.nl

TOP Oss-FC Den Bosch op dinsdagavond 20 oktober

Keuken Kampioen Divisie-clubs TOP Oss en FC Den Bosch weten waar ze aan toe zijn. De KNVB heeft woensdagochtend het conceptprogramma bekendgemaakt. De eerste onderlinge confrontatie is op dinsdag 20 oktober in Oss.

TOP Oss opent het seizoen in de eerste divisie op zaterdag 29 augustus om 18.45 uur met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. FC Den Bosch begint twee dagen later in Doetinchem, om 20.00 uur tegen De Graafschap. Het weekend erop staat voor TOP Oss een uitduel bij Roda JC Kerkrade op het programma (zaterdag 5 september om 21.00 uur) en FC Den Bosch komt op zondag 6 september voor het eerst thuis in actie tegen FC Dordrecht.

De eerste periode (acht speelrondes) van de Keuken Kampioen Divisie wordt zo veel mogelijk verspreid over diverse speeldagen, om het voor supporters mogelijk maken zo veel mogelijk wedstrijden rechtstreeks op tv te kunnen bekijken. Bij alle wedstrijden in de competitie is voorlopig alleen thuispubliek toegestaan. TOP speelt van die acht wedstrijden vier keer op zaterdag, twee keer op dinsdagavond, een keer op maandagavond en slechts een keer op de gebruikelijke vrijdagavond. De Bosschenaren komen zelfs helemaal niet op vrijdag in actie. Ze spelen drie keer op maandagavond en dinsdagavond en twee keer op zondagmiddag.

Vanaf speelronde 9 (23 oktober) staan alle wedstrijden weer op vrijdagavond gepland. De ontmoeting tussen FC Den Bosch en TOP Oss in de Vliert staat gepland voor vrijdag 2 april 2021. Alle genoemde data zijn nog onder voorbehoud.

TOP Oss speelt voorafgaand aan de competitie in eigen stadion nog twee oefenwedstrijden. Op 8 augustus komt Excelsior op bezoek en op 14 augustus FC Eindhoven. Beide duels beginnen om 14.00 uur. Er mag een klein deel thuispubliek aanwezig zijn. TOP speelt ook nog een oefenwedstrijd in Nijmegen tegen NEC op 18 augustus.

Maatregelen

Spelers, staf en scheidsrechters worden gedurende de competitie voortdurend getest. In principe gaan alle duels door, ook als er een lokale lockdown komt. De enige uitzondering is een moment waarop een team geen volledig team op de been kan brengen vanwege coronagevallen in de selectie.