advertentie Banner SNLR.nl

TOP Oss gaat geen salaris inleveren

De spelers van TOP Oss hoeven geen salaris in te leveren om de club financieel bij te staan tijdens de coronacrisis. Dat zei directeur Peter Bijvelds zondagmiddag in een interview met Radio 1.

Afgelopen vrijdag sloten de clubs in de eredivisie een overeenstemming over het korten op salarissen. Bij TOP Oss gaat dat volgens Bijvelds niet gebeuren. "Allereerst wil ik zeggen dat ik de inspanningen zeer waardeer, maar voor ons geldt dat wij afzien van de aanbeveling om salarissen te verlagen. Dat is ongepast in onze situatie en ik vind het moreel niet kloppen. Dus we zien ervanaf." 

Salarissen van 1800 euro

Bij de Osse voetbalclub spelen volgens Bijvelds veel spelers op amateurbasis en die nog meer korten zou volgens hem oneerlijk zijn. "Zo'n zeventien contracten liggen tussen de 1800 en 3600 euro bruto. En daar zitten er meer bij in de buurt van 1800 dan 3600." Volgens TOP OSS-speler Sjoerd Overgoor wordt er makkelijk over salarissen in de voetbalwereld gedacht. "Ik snap wel dat als clubs omvallen, zoals bij Groningen, dat spelers dan salaris moeten inleveren. Maar ik vind dat de staf en de directeur dat dan ook moeten doen. Er wordt heel makkelijk gedaan, van die spelers verdienen miljoenen dus laat die maar wat inleveren, maar dat is echt niet zo." 

Valt TOP Oss om?

Of de club zonder salarisveranderingen in financieel zwaar weer komt, hangt er volgens de directeur vanaf hoe lang de coronacrisis nog duurt. "We staan er niet heel slecht op, maar dit heeft wel impact op het volgende seizoen. Maar de enige vraag is hoe groot dat effect is. Mocht het slechtste scenario plaatsvinden, dat betekent niet voetballen, dan is het een kwestie van tijd. Maar dat geldt voor alle voetbalclubs en ook TOP Oss valt dan om", aldus Bijvelds.