advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss gaat met vaste tactiek strijd aan met ‘beste ploeg in competitie’

TOP Oss heeft extra lang de tijd gehad om zich voor te bereiden op de clash met Cambuur Leeuwarden. Na de 6-0 overwinning van TOP op Jong AZ op vrijdag 5 februari had de club ruim elf dagen de tijd voor de voorbereiding op het uitduel tegen de koploper.

Door de hevige sneeuwval was het niet altijd mogelijk om op het veld te trainen. Vanwege de winterse omstandigheden kreeg het team op maandag 8 februari vrij. In een mum van tijd werd de sneeuw weggehaald, waardoor ze een dag later weer konden trainen. Daarnaast heeft het team extra aan krachttraining gedaan. “We hebben er niet veel hinder van gehad met betrekking tot de trainingsarbeid en intensiteit”, aldus hoofdtrainer Klaas Wels.

Lastige tegenstander

TOP heeft dinsdagavond een wedstrijd tegen een lastige tegenstander voor de boeg. SC Cambuur staat namelijk op de eerste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Zelfs de coach van TOP Oss kijkt op tegen het machtige Cambuur: “Het is in mijn ogen de beste ploeg in de competitie.” Hij vindt dat Cambuur scorend vermogen heeft, een goed verdedigend blok heeft staan, en op een agressieve maar lastige manier druk zet.

Voorbereiding op de wedstrijd

Toch is de trainer hoopvol. Een half jaar geleden werd het 2-2, in een wedstrijd waarin TOP zelfs de overhand had. Een negatief punt is het geblesseerd uitvallen van Sjoerd Overgoor in de wedstrijd tegen Jong AZ. Maar de basisklanten zijn allemaal fit genoeg om te starten; er verandert dan waarschijnlijk ook niks aan de basis elf die startte tegen Jong AZ. Ook de tactiek van alledag blijft overeind.

De wedstrijd Cambuur Leeuwarden-TOP Oss begint dinsdagavond om 18.45 uur. Donderdagavond vanaf 19.00 uur is er een nabeschouwing te zien in Dtv Sport op Dtv Oss-Bernheze.