Marcel Bonte

TOP Oss gaat voor eerherstel tegen ADO Den Haag

TOP Oss neemt het op tegen ADO Den Haag in speelronde 6 van de eerste divisie. De ploegen zullen door het vuur moeten om de drie punten te bemachtigen.

Hoe gaat TOP Oss de strijd aan met ADO Den Haag, coach Bob Peeters “Daarnaast zullen we ook onze kansen moeten afmaken want tegen Eindhoven scoorden ze in het Haags kwartiertje drie doelpunten waardoor ze de overwinning over de streep trokken.”

TOP Oss kende een uitstekende start maar verloor afgelopen weekend kansloos met 3-0 op bezoek bij Almere City. ADO Den Haag won overtuigend met 4-2 van FC Eindhoven.

Nieuwe aanwinst mogelijk in actie

Het zou zomaar eens kunnen dat we vrijdag één van de 14 nieuwe aanwinsten in actie zien. De Belg Mathieu de Smet, die gehuurd wordt van Zulte-Waregem, werd op de laatste dag van de transferperiode vastgelegd door TOP Oss. “De onderhandelingen waren vanaf half juli al bezig maar er kwam telkens iets tussen. Uiteindelijk is het in orde gekomen en dat is het belangrijkste.”

De aanvallende middenvelder die eventueel ook als linksbuiten uit de voeten kan is fit. Bij zijn vorige club speelde hij maar acht wedstrijden daardoor kwam hij niet fit binnen bij de Osse club.

Peter Bijvelds technisch directeur van TOP Oss heeft een drukke transferperiode achter de rug. “Het voelde als een transferperiode als alle anderen waarbij er elk jaar wel weer verschillen zijn. We waren uiteindelijk wel blij dat de tranferperiode gesloten was en er rust op de markt kwam.”

Kansen op promotie

Het team van ADO-trainer Ruud Brood wil graag weer terug naar de Eredivisie, maar dat wordt nog wel een flinke klus. ADO hangt namelijk een straf boven het hoofd als de begroting straks nog steeds niet sluitend is. De ploeg zou in dit geval drie punten in mindering krijgen. De gevaarlijkste man bij ADO is de Bosnische spits Ćatić, met drie goals.

De mannen van Bob Peeters doen het boven verwachting en als ze deze lijn door kunnen trekken is er van alles mogelijk.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de Eerste Divisie troffen was in 2007, toen won ADO met 5-1. De taak voor TOP Oss is dit resultaat te voorkomen.