advertentie Banner Trined

TOP Oss haalt punt na late gelijkmaker Cas Peters

In de blessuretijd van de wedstrijd Telstar-TOP Oss wist Cas Peters de Ossenaren blij te maken. De invaller van TOP schoot met zijn rechtervoet hoog in de touwen (1-1).

TOP Oss stond tegen Telstar met dezelfde elf spelers op het veld als tegen FC Dordrecht. Maar zoals Klaas Wels vrijdag aangaf, niet met dezelfde tactiek. Het begin van de Ossenaren was wat slapjes. In de vijfde minuut maakte Shayne Pattynama een fraai overstapje, waarmee hij een kans creëerde voor Sebastian Soto. De huurling van Norwich City zette TOP zodoende vroeg op achterstand.

Telstar zakte daarna wat in. Er kwam een rommelige fase, waarin ook TOP Oss regelmatig het balbezit kreeg. De ploeg uit Velsen hield de verdediging desondanks op orde. Dennis van der Heijden probeerde nog zijn stunt van vorige keer te herhalen. De poging van afstand ging dit keer ruim naast.

Alles of niets

Ondanks weinig kansen, geloofde TOP er nog altijd in dat er een resultaat te halen was. Wels ging daarom in de tweede helft met drie voorwaartsen spelen. De net aangetrokken Mart Remans kwam in de ploeg voor de man of the match van afgelopen maandag Sjoerd Overgoor. De 32-jarige middenvelder kwam vanavond nauwelijks in het spelbeeld voor. In de eerste minuut na rust was er direct een mogelijkheid voor Dean Guezen. Doelman Schendelaar kon redding brengen op zijn zwakke inzet.

Met Cas Peters ook nog in de ploeg wilde TOP er kostte  wat kost iets uithalen. De aanvallers liepen elkaar in eerste instantie meer in de weg dan dat ze samen gevaar stichtten. Anders werd het in de blessuretijd. Het middenveld werd als zo vaak in de tweede helft overgeslagen, waarna de bal prompt voor de voeten belandde van Peters. Hij aarzelde geen moment en poeierde de gelijkmaker binnen.

Vuurpijlen

Voor de Telstar-fans was er zaterdag weinig aan, ook omdat ze hun cluppie niet van dichtbij konden bekijken. Toch hebben ze zich vermaakt met het afvuren van vuurpijlen net buiten de stadionpoorten.

Met het gelijke spel is het vijfde punt van deze competitie binnen voor TOP Oss. Naaste belagers FC Dordrecht en Helmond Sport moeten deze speelronde nog in actie komen, maar staan voorlopig onder TOP Oss op de ranglijst. Over tien dagen wacht TOP de derby tegen FC Den Bosch.