Stephen Buyl maakt de winnende voor TOP Oss tegen VVV Venlo Bert van Berkum

TOP Oss jaagt en stunt tegen VVV Venlo (2-1)

De volle winst uit twee gespeelde wedstrijden voor TOP Oss. Na Excelsior uit werd in eigen huis verrassend VVV uit Venlo verslagen, met 2-1. De zege die in blessuretijd tot stand kwam, werd in Oss gevierd alsof het kampioenschap zojuist is binnengehaald.

Vanaf het eerste fluitsignaal in Oss zat de sfeer er goed in. Fans van de bezoekers uit Venlo maakten kabaal vanuit het uitvak en ook de TOP-supporters lieten zich horen. Trainer Bob Peeters had dezelfde elf spelers opgesteld die vorige week van Excelsior wonnen. Degradant VVV had het openingsduel met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda.

In het begin van de wedstrijd werden nog wat foutjes gemaakt. Lorenzo Piqué verraste bijna zijn eigen doelman Norbert Alblas met een mistrap. Een voorzet van Jearl Margaritha was te onnauwkeurig. En Kyvon Leidsman maaide over de bal in kansrijke positie.

Vanaf een kwartier spelen nam TOP het voortouw. In een paar minuten tijd volgde de ene na de andere mogelijkheid. VVV-doelman Lukas Zima had moeite met het schot van Justin Mathieu. De Limburgers kwamen niet verder dan een vuurpijl van een meter of 25 van Wassim Essanoussi. Een paar minuten later was het Essanoussi die voor het grootste gevaar van de eerste helft zorgde, hij raakte de onderkant van de lat.  

Doorjagen
Na de pauze zette TOP opnieuw aan. Goed doorjagen leverde een mogelijkheid op voor Margaritha, die naast schoot. In de 54e minuut de beste kans tot dan toe. Joshua Sanches kreeg de perfecte voorzet van Margharita op een meter van de goal op het hoofd, maar de bal ging over. De bevrijding kwam in minuut 62. Mathieu kreeg de bal op een presenteerblaadje van Stuy van den Herik. De aanvaller had alle tijd om een hoek uit te kiezen (1-0).

Herstel van tegenvaller
VVV moest komen en speelde de bal rond. Er zat iedere keer een verdedigend been van TOP aan. De counter leidde er zelfs toe dat Sanches, in buitenspelpositie, de bal tegen de touwen kon schieten. Goed voor het vertrouwen. De Ossenaren hoefden alleen vol te houden. Van VVV kwamen nog maar zelden uitgespeelde kansen, tot in de laatste minuut. Een lange bal van doelman Lukas Zima werd door Jan Lammers in eigen doel gekopt. Een treurig moment voor de centrale verdediger zo vlak voor tijd. Maar TOP bleef niet bij de pakken neerzitten. Een vlotlopende aanval in de derde minuut van de extra tijd kwam uiteindelijk bij invaller Stephen Buyl, die het beslissende zetje gaf. 2-1 winst voor TOP Oss.

TOP Oss 2 - 1 VVV Venlo
Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas; Nicolas Abdat, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches; Jearl Margaritha, Kyvon Leidsman en Justin Mathieu
Opstelling VVV Venlo: Zima, Pachonik, Da Graca, Koglin, De Boer, Schroijen, Essanoussi, Janssen, Roemer, Van Rooijen en Verheijen
Invallers TOP Oss: Kay Tejan, Stephen Buyl, Richonell Margaret, Niels Fleuren
Doelpunten: Mathieu, Buyl (TOP), Lammers ED (VVV)