advertentie Banner SNLR.nl

TOP Oss kaapt punt weg uit Breda

Aanvoerder Rick Stuy van den Herik zorgt er met een rake kopbal voor dat zijn ploeg een punt pakt in Breda tegen NAC Breda.

Dennis van der Heijden mocht zijn eerste minuten maken voor de Ossenaren in een goed gevuld Rat Velegh Stadion in Breda. De spits, die wordt gehuurd van het Italiaanse Carpi, was niet minder aanwezig dan Cas Peters. Klaas Wels had Peters gepasseerd. Van der Heijden stond vol passie op het veld en zorgde voor wat gevaar.

Ondanks dat was TOP de eerste helft gedwongen tot verdedigen. NAC Breda had duidelijk meer kwaliteit in het elftal, ondanks een aantal slorgdigheden. Na een paar foutjes van Damien Perquis ging de keeper van TOP beter draaien. Toch werd hij één keer gepasseerd voor de pauze. Arno Verschueren, aanvoerder van de Bredanaars, profiteerde van matig wegwerken van de TOP-verdedigers. In twee pogingen wist hij af te ronden. In aanvallend opzicht waren er voor rust alleen een paar corners voor TOP.

1 kans, 1 goal
In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig interessants, tot dat er een corner kwam voor TOP Oss in de 68e minuut. Grad Damen legde de bal panklaar op het hoofd van Rick Stuy van den Herik. De centrale verdediger knikte raak en maakte daarmee zijn derde goal van het seizoen. En zo was er opeens weer terechte hoop op een resultaat voor de Ossenaren.

Alles of niets
Wels ging voor alles of niets. Verdediger Henk Dijkhuizen werd eraf gehaald voor spits Cas Peters, voor de laatste tien minuten. De debuterende trainer Peter Hyballa anticipeerde door het tegenovergestelde te doen. Hij verving zijn spits Stokkers, die de wedstrijd kon beslissen maar keihard op de paal schoot, voor een extra verdediger. Het meeste gevaar was van NAC in de laatste minuten, maar er vielen geen goals meer.

Zo mag TOP met een goed gevoel terugreizen naar Oss. Volgende week komt FC Dordrecht op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Trainer Klaas Wels is blij met het punt:

NAC Breda 1 - 1 TOP Oss
Opstelling NAC Breda: Nick Olij, Robin Schouten, Roger Riera, Arno Verschueren, Luka Ilic, Finn Stokkers, Mounir El Allouchi, Pele van Anholt, Jan-Paul van Hecke, Sydney van Hooijdonk en Thom Haye
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Henk Dijkhuizen, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Dean van der Sluys; Lion Kaak, O. Rommens, Grad Damen; Philippe Rommens, Dennis van der Heijden
Invallers TOP: Cas Peters
Gele kaarten TOP: Van der Heijden
Doelpunten: Verschueren (NAC), Stuy van den Herik (TOP)