Richonell Margaret scoort de fraaie openingstreffer tegen FC Dordrecht Bert van Berkum

TOP Oss klassen beter dan stroperig Dordrecht: 3-0

Alle drie de aanvallers van TOP Oss wisten in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht het net te vinden. Met de 3-0 zege stijgt TOP naar de tweede plaats op de ranglijst.

Bob Peeters had zijn elftal op een plaats gewijzigd na de last minute 0-1 nederlaag van maandag bij Jong AZ. Kay Tejan nam de spitspositie in. Jearl Margaritha begon op de bank. Voor het duel werd Lorenzo Piqué gehuldigd omdat hij onlangs zijn 250e duel voor TOP had gespeeld.

TOP begon fel en dat leidde ook tot de openingsgoal. Richonell Margaret nam de bal uit de lucht. Met een draai en daarna een korte passeerbeweging speelde hij met de tegenstanders uit Dordrecht. De bal ging ook nog eens fraai in de kruising (1-0).

Op FC Dordrecht was het lang wachten. Alleen door foutjes op het middenveld kwamen de bezoekers in de richting van de goal. Doelman Norbert Alblas zat een paar keer mis, maar iedere keer konden verdedigers Piqué en Jan Lammers het op tijd herstellen. TOP kreeg nog wat counterkansen, die beter uitgespeeld hadden kunnen worden. In de fase vlak voor de rust stond Oss onder druk. Dordrecht kreeg een paar corners achter elkaar, wat niet tot een schot op goal leidde.

Na de pauze zette TOP nog eens aan. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik zette druk en kreeg daarmee balbezit. Zijn pass belandde bij Tejan, die met een hakje Justin Mathieu aanspeelde. De nummer 10 van TOP werkte de bal snoeihard in de goal (2-0). Bij TOP ging het veldspel al de hele wedstrijd in een hoger tempo. Vanaf de 2-0 liet het Dordt komen. Dat kwam - stroperig - wel degelijk tot kansen. Alblas hield de bal in de 64e minuut net voor de doellijn tegen. 

Tien minuten voor tijd zette TOP nog een keer aan. Margaret sleepte er een corner uit. De hoekschop werd slecht verwerkt, waardoor Tejan kon uithalen. Het was zijn eerste goal in het betaalde voetbal (3-0). 

TOP Oss 3 - 0 FC Dordrecht
Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas; Nicolas Abdat, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches; Richonell Margaret, Kay Tejan en Justin Mathieu
Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Mannes, Schuurman, Pascu, Meijer, Hölscher, Agrafiotis, Van der Avert, Savastano, Biberoglu en Van Huizen
Invallers TOP Oss: Jearl Margaritha, Niels Fleuren, Kyvon Leidsman
Doelpunten: Margaret, Mathieu, Tejan (TOP)