advertentie Banner Trined

TOP Oss met één doelpunt geklopt

TOP Oss gaf één treffer cadeau aan FC Eindhoven. Dat betekende een zevende nederlaag voor de Ossenaren (0-1).

Bij TOP Oss waren er twee wijzigingen ten opzichte van het duel van dinsdag bij Excelsior. In die wedstrijd viel Trevor David uit. Hij blijkt een hersenschudding te hebben. Kyvon Leidsman viel op de wedstrijddag nog geblesseerd uit. Vervangers in de basis waren Joshua Sanches en Cas Peters. Jason Bourdouxhe, die bij aanvang van het seizoen in de Osse selectie zat, was basisspeler bij FC Eindhoven.

De eerste minuten was TOP vooral in balbezit. De eerste kans was echter voor Eindhoven, uit een counter. De benen van doelman Bo Geens stopten. Niet veel later dan in Rotterdam lag de bal in het doel. Een geluk bij een ongeluksdag, vrijdag de dertiende, was dat scheidsrechter Hensgens FC Eindhoven terugfloot. Geens liet de bal los en werd geholpen door Robin Hensgens.

De tweede helft was vooral slordig. Zo leuk de eerste helft was, zo matig was de tweede. TOP hield Eindhoven wel onder controle, maar kwam zelf niet bij het doel van Ruud Swinkels in de buurt. Ook dit keer mocht Philippe Rommens een half uur meedoen, om wedstrijdritme op te doen.
Net toen Klaas Wels 'Booohtje!' een compliment had gegeven voor het oprapen van een bal, ging de keeper opnieuw gruwelijk de fout in. Geens liet een ogenschijnlijk simpele voorzet glippen. Dat liet Jort van der Sande zich geen twee keer zeggen. De spits schoot binnen. Dit keer hield de arbitrage de goal niet tegen (0-1).

TOP Oss 0 - 1 FC Eindhoven
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Joshua Sanches, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Ruben Roosken; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Dean Guezen; Giovanni Büttner, Dennis van der Heijden en Cas Peters
Opstelling FC Eindhoven: Swinkels, Amevor, Peijnenburg, Van Kleef, Pozo, Van der Sande, Sleegers, Van Son, De Keersmaecker, Donkor, Bourdouxhe
Invallers TOP Oss: Philippe Rommens, Jarni Koorman
Doelpuntenmakers: Van der Sande (Eindhoven)