TOP Oss moet het tij keren tegen FC Emmen, waarschijnlijk in andere formatie

Een nieuwe formatie lijkt de oplossing te zijn waarmee trainer Bob Peeters TOP Oss na vier nederlagen op een rij weer aan een overwinning hoopt te helpen.

Op het trainingsveld lijkt het er sterk op dat Peeters tegen FC Emmen kiest voor 4-4-2. Dat betekent dat Hüseyin Dogan samen met Kay Tejan in de spitspositie start. Laatstgenoemde werd vorige week tegen FC Eindhoven gepasseerd, maar na zijn goede invalbeurt verklapt Peeters dat de kans groot is dat Tejan morgen speelt. "Als de afstemming beter is, dan komt het wel goed", verwacht Dogan.

Met Emmen als tegenstander heeft TOP geen makkelijke wedstrijd. De degradant van afgelopen seizoen begon wisselvallig, maar staat nu op een keurige zesde plaats. De start van de Ossenaren tegen Eindhoven was zwak. Dat zal beter moeten tegen Emmen. "We moeten vooral vanaf de eerste seconde aanwezig zijn, lef tonen en op zoek gaan naar kansen en doelpunten", zegt Peeters.

We moeten vooral vanaf de eerste seconde aanwezig zijn, lef tonen en op zoek gaan naar kansen en doelpunten.

• Bob Peeters, trainer TOP Oss

Nicolas Abdat

Nicolas Abdat was aan het begin van het seizoen de vaste linksback van de Ossenaren, maar verloor tegen De Graafschap zijn positie aan Niels Fleuren. In de afgelopen wedstrijd tegen FC Eindhoven stond Abdat weer in de basis. "Het begin was niet zo goed, een beetje slordig. Maar dat zit in ons hoofd, we moeten vanaf het begin klaar zijn en dan gebeurt het niet." 

De in Duitsland geboren back heeft het prima naar zijn zin in Oss. Abdat is net als Trevor David aan de andere kant een opkomende back. Dat komt er tot nu toe alleen iets minder uit. "Afgelopen wedstrijden was ik meer in de opbouw te vinden. Natuurlijk wil ik ook vaak voorin spelen, maar de balans moet goed zijn." Fleuren lijkt ook komende vrijdag de voorkeur te krijgen boven Abdat. 

Blessures

Lorenzo Piqué ontbreekt tegen FC Emmen opnieuw vanwege een blessure aan zijn voet. Ook Stephen Buyl en Dominik Velecky zijn niet fit. De aftrap van de wedstrijd in het Frans Heesen Stadion is zaterdag om 20.00 uur. Ook alle andere ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie komen op dat tijdstip in actie.