advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss naar Deventer voor mogelijk clubrecord, doorgaan nog twijfelachtig

Vrijdagavond om 21:00 staat de wedstrijd Go Ahead Eagles – TOP Oss op het programmma. Of deze wedstrijd daadwerkelijk door zal gaan is nog onduidelijk. Volgens algemeen directeur Jan Willem van Dop van Go Ahead beschikt de selectie namelijk over slechts elf spelers.

En dat is een probleem, want met minder dan dertien spelers kan de wedstrijd niet doorgaan.

TOP Oss treft in Go Ahead dit seizoen een waardige tegenstander. Beide ploegen scoren én incasseren weinig. De club uit Deventer heeft zelfs - samen met NAC - de minste tegendoelpunten van de competitie. Net als TOP is het aan een goede reeks bezig want het won vier van de laatste vijf wedstrijden (Helmond Sport, Cambuur, Roda JC en Jong PSV) en speelde 0-0 tegen NAC.

Gehavend Go Ahead

De ploeg van Wels is vrijdagavond zeker niet kansloos om te winnen in De Adelaarshorst. De huidige nummer 7 in de Keuken Kampioen Divisie wordt momenteel namelijk geplaagd door het coronavirus. Ondanks maar liefst tien coronagevallen wist het de meest recente wedstrijd tegen Jong PSV met 2-3 te winnen. De corona-uitbraak binnen de ploeg van Kees van Wonderen werd in de afgelopen week alleen maar erger en of de wedstrijd tegen TOP door kan gaan is vooralsnog onduidelijk. Momenteel beschikt de Eagles over elf spelers, bij dit aantal is de Keuken Kampioen Divisie verplicht de wedstrijd af te gelasten. 

Resultaten uit het verleden

Als de ploeg van Wels terugkijkt op de eerdere uitwedstrijden tegen Go Ahead, zal het niet veel vertrouwen kweken. De Osse ploeg verloor in Deventer namelijk dertien keer. Zeven keer werd het gelijk en slechts één keer won TOP Oss. Echter was dit wel tijdens de laatste wedstrijd tussen de twee ploegen. Alweer bijna twee jaar geleden won TOP met de recentelijk veelvoorkomende eindstand: 0-1.

Bijzondere wedstrijd

De wedstrijd is om twee redenen bijzonder. Een aantal spelers van TOP weet hoe het voelt om in De Adelaarshorst te spelen. Lion Kaak, Sjoerd Overgoor, Cas Peters en Giovanni Büttner kwamen in het verleden uit voor de club uit Deventer. Daarnaast kan TOP een clubrecord vestigen. Nog nooit won de club zes duels op een rij. De 1-0 overwinning op Jong Ajax was al een evenaring van het record, TOP Oss had al drie keer eerder zo een reeks neergezet.

De wedstrijd Go Ahead Eagles – Top Oss begint vrijdagavond om 21:00 uur en is te volgen via de liveblog op het Twitter-account @DtvTOPOss.