advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss na matige eerste helft na rust dichtbij punt tegen Almere City

TOP Oss knokte zich in de tweede helft naast Almere City FC. Maar daarna kwamen de punten alsnog toe aan de bezoekers (2-4), terwijl er veel meer in had gezeten.

Waarom zou je een opstelling wijzigen als het eigenlijk prima draait? Zo dacht trainer Klaas Wels er over. Hij ging dus met dezelfde elf spelers als tegen Jong AZ en Cambuur de wedstrijd tegen Almere City in.

TOP haalde in de eerste helft het niveau van de laatste twee wedstrijden bepaald niet. Back Ruben Roosken werd uitgekapt, de andere back Trevor David op snelheid geklopt. Daar begon het al. In de zevende minuut kopte Thomas Verheydt de bezoekers op voorsprong. Doelman Bo Geens dacht de bal tegen te houden, maar op de tribune was duidelijk te zien dat dit achter de doellijn gebeurde. De assistent-scheidsrechter vlagde terecht voor de openingsgoal.

Bij de Ossenaren ging te veel mis om zelf in de wedstrijd te komen. Typerend was bijvoorbeeld dat aanvaller Dennis van der Heijden bij een counterkans zo'n zwakke pass gaf, dat de tegenstanders over konden nemen. Een keer was TOP wel dichtbij de gelijkmaker. Een afstandsschot van Livio Milts stuiterde gevaarlijk voor de neus van Almere-keeper Michael Woud, waardoor hij de bal niet helemaal kon verwerken. Mart Remans kreeg de rebound en raakte de lat. Voor de clubtopscoorder leek dat nog moeilijker dan de bal in de goal te mikken.

Oss kreeg uit een corner in de 31e minuut alweer de deksel op de neus. Geens zat helemaal mis, waardoor Daniël Breedijk met het hoofd de hoekschop van Ryan Koolwijk tot doelpunt kon promoveren (0-2). Tot aan de rust had Almere City weinig te vrezen van TOP.

Na de rust was dat wel anders. Een aanval over vele schijven belandde bij Philippe Rommens, die prachtig uithaalde (1-2). Vanaf dat moment was er weer motivatie, waarbij TOP zich nadrukkelijker meldde op de helft van Almere. Eerst leek een aanval in de 71e minuut dood te bloeden, maar omdat de bal bij de vrijstaande Roosken kwam, zat er opeens schot in de zaak. Roosken schoot, invaller Kyvon Leidsman veranderde de bal van dichtbij van richting (2-2). De spits kwam afgelopen zomer over vanuit de jeugd van Almere.

TOP Oss was in de slotfase nauwelijks van de bal te krijgen door een afwachtend Almere. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap aan de bezoekers, kwam John Yeboah helemaal vrij voor de goal. Dat bezorgde Almere alsnog de overwinning. Wels sloeg de handen geslagen naar het hoofd. Elias Sörensen maakte het in de blessuretijd nog erger en bracht de 2-4 eindstand op het scorebord.

TOP Oss 2 - 4 Almere City FC
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Ruben Roosken, Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Dennis van der Heijden en Mart Remans
Opstelling Almere City: Woud, Koolwijk, Verheydt, Lesquoy, Mirani, Breedijk, Hammouti, Kaandorp, Smeets, Resink en Yeboah
Invallers TOP Oss: Kyvon Leidsman, Justin Mathieu, Cas Peters
Doelpunten: P. Rommens, Leidsman (TOP Oss), Verheydt, Breedijk, Yeboah, Sörensen (Almere City)