TOP Oss nog zeker niet klaar voor begin competitie

De selectie van TOP Oss mist nog een aantal krachten om goed voor de dag te kunnen komen bij de aanvang van het nieuwe seizoen. Dat blijkt uit de met 2-2 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen het Qatarese Umm-Salal.

In Overasselt hadden de mannen van Klaas Wels het dinsdag in de eerste helft lastig met de fysiek sterke spelers uit het Midden-Oosten. Wels zette zes proefspelers in de basisopstelling: Budde, Van Looy, Groenbast, Hettinga, Mertens en Loschi. Een bewuste keuze. "Tegen MVV speelden de basis 60 minuten; dit keer wilde ik de overige spelers 60 minuten in actie zien."

 

TOP Oss kwam op een 1-0 achterstand. Het tempo was te laag, vond de trainer. Na 60 minuten wisselde TOP maar liefst zes keer. Vlak daarvoor maakte Gianni Tiebosch de gelijkmaker. Vanaf dat moment kreeg Umm-Salal nauwelijks kansen. Rick Stuy van den Herik zette de Ossenaren op een 2-1 voorsprong. Hierna werden veel uitgespeelde mogelijkheden gemist en gaf het elftal nog een doelpunt weg.

Niet compleet
"We hebben behoefte aan een goalscorer", analyseert Wels. "Dit is mijn derde seizoen als hoofdtrainer en het is voor het eerst dat we nog niet klaar zijn. Dat is geen drama. We hebben nog tot 31 augustus, alleen je wil het zo snel mogelijk geregeld hebben", vertelt de 45-jarige oefenmeester.

Kwaliteit gaat voor snelheid

Peter Bijvelds, directeur TOP Oss

Gewend om voorop te lopen
Zoals Wels al aangeeft, moeten er nog spelers bij. Navraag bij Peter Bijvelds leert, dat ze daar achter de schermen mee bezig zijn. "We zijn gewend om voorop te lopen in de transferperiode. Nu doen we begin augustus volop mee in de markt. Kwaliteit gaat voor snelheid", vindt Bijvelds, die op zoek is naar 3 of 4 versterkingen, naast een eventueel contract voor een proefspeler. "We zijn nu in gesprek met spelers waarvan we drie jaar geleden niet durfden dromen. Dat is positief", aldus de directeur van TOP. De kans is volgens hem klein dat er nog iemand vertrekt, want er zijn geen clubs die zich hebben gemeld voor een transfer.

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen