advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss sleept overwinning uit het vuur in Dordrecht: 1-3

TOP Oss mag zich weer eens gelukkig prijzen met drie punten. Na vier nederlagen op een rij, versloeg het FC Dordrecht met 1-3.

De Ossenaren begonnen in Dordrecht met een aangepaste opstelling, precies zoals Klaas Wels donderdag had aangegeven. Kyvon Leidsman voor Dennis van der Heijden, Lorenzo Piqué in de verdediging en Rick Stuy van den Herik op het middenveld in plaats van Lion Kaak. Het leek het elftal goed te doen. Vooral aanvallend zag het spel er beter uit dan we de laatste weken gewend zijn. Dat lag uiteraard ook aan de tegenstander, die van een minder hoog niveau was. De laatste wedstrijden speelde TOP tegen ploegen uit de top vijf van de competitie. De laatste uitoverwinning was op 19 december, toen het in Nijmegen 0-1 werd.

Het begin was nog voor de thuisploeg, die een aantal keer doelman Bo Geens tot een optreden dwong. Na het aftasten ging TOP beter voetballen. Uit een hoekschop in de 20e minuut viel de openingsgoal. Jan Lammers en Leidsman kopten door, waarna Mart Remans de bal over de doellijn liep. De grensrechter hield de vlag naar beneden. Remans raakte even later de lat met een afstandsknal, geholpen door de harde wind.

Een keurig uitgespeelde aanval na de rust hielp de ploeg uit Oss aan een 0-2 voorsprong. Een voorzet van Livio Milts over de hele kwam bij - opnieuw - Remans, die goed binnen volleerde. Ook de clubtopscorer van FC Dordrecht vond het net. Kevin Jansen kapte simpel de verdedigers uit Oss uit en bracht zijn ploeg op 1-2. Het werd dus wederom billenknijpen voor TOP Oss in de slotfase.

Invaller Cas Peters had TOP in een zetel kunnen helpen, maar bij zijn eerste balcontact vond hij keeper Ronald Vloet. Hij was Liam Bossin komen vervangen, die geblesseerd raakte bij een doeltrap. De tweede kans voor Peters, voor open doel, kwam op de lat. In de extra tijd van vijf minuten kreeg Jari Schuurman nog een dot van een kans voor Dordrecht. De middenvelder schoot naast het doel. Van der Heijden zag Vlot ver voor zijn doel staan, nadat hij goed doorzette op een verre bal. Wederom een prachtige treffer van hem, net als in de wedstrijd in Oss.

Het is nu afwachten wat de concurrenten doen, hoe veel plaatsen TOP Oss gaat klimmen met deze overwinning.

FC Dordrecht 1 - 3 TOP Oss
Opstelling FC Dordrecht: Bossin, Aktas, Schuurman, Jansen, Agrafiotis, Bannis, Hobbel, Poll, Pugliese, Musaba en Da Silva
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Ruben Roosken, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Trevor David; Rick Stuy van den Herik, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Kyvon Leidsman en Mart Remans
Invallers TOP Oss: Dennis van der Heijden, Cas Peters, Lion Kaak, Tim Hölscher
Doelpunten: Jansen (FC Dordrecht), Remans 2x, Van der Heijden (TOP Oss)