TOP Oss swingt naar 1-4 bij Sparta Rotterdam

TOP Oss heeft weer voor een stunt gezorgd in de Keuken Kampioen Divisie. De nummer twee, Sparta Rotterdam, werd op Het Kasteel met 1-4 verslagen.

Bij TOP Oss keerde de weer fitte Ragnar Oratmangoen terug in de basis, net als de van een schorsing teruggekeerde Huseyin Dogan. Daardoor zaten Enzo Stroo en Delano Ladan op de bank.

Voor de Ossenaren begon de wedstrijd dramatisch. Na ruim vijf minuten loste Deroy Duarte een afstandsschot en TOP-doelman Ronald Koeman zat mis: 1-0. Toch duurde het niet lang voordat de Ossenaren van zich af konden bijten. Bryan Smeets loste een matig afstandsschot, maar Sparta-doelman Roy Kortsmit grabbelde de bal voor de voeten van Hennos Asmelash waardoor de rechtsback de 1-1 kon maken. Het was tevens zijn eerste goal in het profvoetbal.

Na de gelijkmaker maakte TOP een sterke fase door, maar tegen het einde van de eerste helft kwamen de Spartanen opzetten. Het was Koeman die ervoor zorgde dat de rust met 1-1 werd bereikt met enkele goede reddingen.

TOP kwam goed uit de rust en nam het initiatief. Enkele keren kwamen de Ossenaren er gevaarlijk uit op de counter, maar met name topscorer Dogan treuzelde te veel op de beslissende momenten.

Ongeveer twintig minuten voor tijd was er niks van treuzeling waar te nemen bij TOP Oss. Koeman rolde snel Smeets in die op zijn beurt weer Oratmangoen inspeelde om vervolgens zelf de bal in de diepte te ontvangen. De spelmaker bleef rustig en scoorde: 1-2. Een minuutje later viel uit een bijna identieke situatie de 1-3. Weer ging Smeets diep, weer kreeg hij de bal, maar nu stuitte hij op Kortsmit. In de rebound werkte Dogan de bal alsnog binnen.

Sparta probeerde vervolgens de aansluitingstreffer te maken, maar keer op keer was Koeman een te grote sta in de weg. Met name zijn redding op een uithaal van Royston Drenthe richting de kruising was van levensbelang. De doelman revancheerde zich zo voor zijn fout bij de 1-0.

Het verhaal werd voor TOP Oss nog een stukje mooier. Ruim vijf minuten voor tijd was Dogan de sterkste in een duel om een hoge bal en hij scoorde de 1-4, wat zorgde voor een uitzinnig uitvak. Het betekende de laatste treffer op een mooie middag in Rotterdam en de Ossenaren doen nog steeds mee om de play-offs.

TOP Oss
Koeman, Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuij van den Herik, O. Rommens; P. Rommens, Smeets, Kaak (86. Overgoor); Dogan (90. Ladan), Oratmangoen

(Foto: Orange Pictures)

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen