advertentie Banner Trined

TOP Oss tegen Telstar: 'We zullen het niet makkelijk krijgen'

TOP Oss speelt tegen Telstar niet met dezelfde tactiek als maandag tegen FC Dordrecht. "Dat kan niet, omdat Telstar op een andere manier speelt", zegt trainer Klaas Wels. Middenvelder Dean Guezen onderschat de tegenstander niet: "We gaan niet zomaar drie punten verdienen."

De tegenstander van zaterdagavond staat op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met 10 punten uit 6 duels. TOP Oss heeft er vier behaald. Guezen zag Telstar een aantal keer goed spelen. "Ze proberen goed te voetballen. We zullen het niet makkelijk krijgen", denkt de 21-jarige Amsterdammer, die deze zomer overkwam van Cambuur Leeuwarden. Toch ziet hij een kans. "Ze scoren veel, maar krijgen er ook veel tegen. Daar zouden wij van moeten profiteren." Ter illustratie: Telstar kreeg elf doelpunten tegen (twee minder dan TOP) en scoorde negen keer vaker dan TOP.

De middenvelder kreeg al een aantal keer de kans van Wels, tegen Dordrecht zelfs in de basis. Mede door blessures bij Philippe Rommens, Grad Damen en Jarni Koorman. Gaat Guezen ook kansen krijgen als die spelers wel beschikbaar zijn? "Dat ligt aan mezelf. Als ik het laat zien, krijg ik wel kansen, denk ik."

Man of the match Sjoerd Overgoor

Ook Sjoerd Overgoor kreeg afgelopen maandag opeens een basisplaats. Dat was voor het eerst sinds 6 december 2019. Hij werd zelfs uitverkozen tot man of the match. Overgoor kijkt in het onderstaande interview terug op de overwinning op Dordrecht:

Dezelfde visie

Wels neemt tegen Telstar wel dezelfde instelling en visie mee. "Dat je de ruimtes compact maakt, zo snel mogelijk druk op de tegenstander zet en bij balbezit zo snel mogelijk naar voren gaat", benoemt de oefenmeester. 

Het duel Telstar-TOP Oss begint zaterdagavond om 21.00 uur.