advertentie Banner SNLR.nl

TOP Oss-trainer Klaas Wels leest voor

Geen ballen maar boeken vrijdagmorgen voor Klaas Wels. De trainer van TOP Oss was uitgenodigd voor de Voorleeslunch in zorgcentrum Ruwaard.

Omdat het op de eerste vrijdag van oktober ook Nationale Ouderendag is, bracht de bieb beide dingen samen. En omdat het speciaal door Maarten Spanjer geschreven voorleesverhaal 'Godfried vermist' zich afspeelt rond de wedstrijd Ajax – Benfica in 1969, viel de keuze op voetbaltrainer Klaas Wels als voorlezer.

Waardevol
Wels leest normaalgesproken voor aan zijn kinderen, zo vertelde hij, maar hij wist ook de ouderen te boeien. "Heel waardevol om dit te doen", aldus Klaas Wels. "Mijn schoonvader zit in een zorgcentrum in Veghel en ik weet hoe belangrijk activiteiten als deze zijn om de sleur te doorbreken." Zelf leest hij vooral sportboeken, zo liet hij weten.

Derby
Na afloop was er nog een voetbalquiz die werd gepresenteerd door Klaas Wels. En uiteraard werd er afgesloten met een lunch, maar daar was de trainer niet meer bij. Hij maakt zich op voor de derby FC Den Bosch – TOP Oss die vrijdagavond wordt gespeeld.