Matthijs van Nispen De Graafschap

TOP Oss trekt Matthijs van Nispen aan

Centrale middenvelder Matthijs van Nispen komt over naar TOP Oss. De 22-jarige voetballer speelde tot nu toe zijn hele carrière bij De Graafschap.

Van Nispen heeft bij TOP Oss een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor een extra jaar. De middenvelder kiest voor een avontuur om zich beter te kunnen ontwikkelen, met meer speeltijd. Het oog viel op Van Nispen toen hij indruk maakte in een oefenduel tegen TOP Oss. Directeur Peter Bijvelds is niet vies van een voorspelling: "Ik durf te zeggen dat hij komend seizoen wel eens een revelatie in de eerste divisie zou kunnen worden. Hij is technisch, heeft gevoel voor de ruimte en de absolute wil om het te laten zien."

Van Nispen heeft voordat hij zijn handtekening zette gesproken met enkele spelers van TOP. "Die bevestigde het beeld dat ik al had. Louter positief", aldus Van Nispen, die vorig seizoen slechts één duel in actie kwam voor het eerste van de Doetinchemers. Wel scoorde hij drie keer in vijf wedstrijden in de eerste divisie voor beloften. Van Nispen is de eerste aanwinst voor TOP Oss in deze transferperiode.