advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Jeroen Engelen

TOP Oss verder na lastige confrontatie met O.S.S. '20

Op een uitverkochte Rusheuvel bleek het niveauverschil tussen O.S.S. '20 en TOP Oss niet groot te zijn. Toch was TOP uiteindelijk de winnaar (1-2).

In het KNVB Beker-duel moesten beide ploegen het zonder hun vaste aanvoerder doen. Tony de Groot van O.S.S. '20 was niet fit genoeg om de gehele wedstrijd te spelen. Doelman Rick van der Leest had om die reden de band om. Rick Stuy van den Herik van TOP Oss had nog een schorsing openstaan van vorig jaar. Lion Kaak was daarom bij TOP de aanvoerder deze avond.

Vlak voor de wedstrijd liet de vaste kern van TOP Oss van zich horen met het nodige vuurwerk. Het duel begon om die reden twee minuten later. In de beginfase was te zien dat O.S.S. de bezoekers de bal gunde. Zij hadden moeite door de verdediging van de thuisploeg te breken. In de 23e minuut ging Olivier Rommens in de fout. De TOP-verdediger veroorzaakte een stafschop. Rob van Sonsbeek benutte 'm en zette O.S.S. op voorsprong.

TOP was er niet van geschrokken. De volgende aanval was namelijk raak voor de ploeg van Klaas Wels. Uit een vrije trap van Philippe Rommens gleed Lars Hutten de bal binnen. De aanvaller is goed op schot de afgelopen weken. Hij scoorde al het enige doelpunt van TOP tegen Cambuur en tegen Jong PSV.

Ook in de tweede helft lag er geregeld vuurwerk op het veld. TOP Oss kreeg de betere mogelijkheden, maar ook Tom Pijnenburg van O.S.S. had de bal voor het inschieten. Met wat geluk kwam TOP met de schrik vrij. Hutten maakte opnieuw een doelpunt en besliste daarmee de Osse derby. Even later moest hij geblesseerd het veld verlaten.

In de maar liefst acht minuten tellende blessuretijd was O.S.S. '20 nog dicht bij een verlenging. Het raakte de paal.

O.S.S. '20 1 - 2 TOP Oss
Opstelling O.S.S. '20: Rick van der Leest; Bart Spierings, Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltink; Bob Zonnenberg, Tom Pijnenburg, Brian Campman; Bob van Lith en Rob van Sonsbeek
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman Jr.; Levi Opdam, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren, Olivier Rommens; Hennos Asmelash, Lion Kaak; Philippe Rommens; Lars Hutten, Danzell Gravenberch en Pieter Langedijk
Doelpunten: Van Sonsbeek; Hutten 2x

Aanvaller Rob van Sonsbeek na afloop:

Aanvoerder Lion Kaak zag dat zijn ploeg ook wat mazzel had: