Bert van Berkum

TOP Oss verliest voor het eerst dit seizoen

TOP Oss is in de extra tijd tegen een nederlaag aangelopen op bezoek bij Jong AZ. De nummers een en twee uit de competitie streden voor de koppositie, met de Alkmaarders uiteindelijk als winnaar op het AFAS Trainingscomplex.

Bij TOP Oss maakte Richonell Margaret zijn basisdebuut. De spits begon dit seizoen nog als speler van Jong AZ en maakte in de eerste wedstrijd ook een doelpunt namens de Alkmaarders. Het leek er een aantal keer in de eerste helft op dat de Jong AZ'ers dachten dat Margaret nog een van hen was. Hij kreeg zomaar uit het niets de bal. Kansen kwamen daar niet uit.

Sowieso was de eerste helft een slordige. TOP deed weinig met de controle op het middenveld en liep te vaak tegen een counter aan. Jong AZ was niet effectief genoeg om daaruit een doelpunt te maken. Mohamed Taabouni en Yusuf Barasi schoten vooral naast. De grootste kans voor rust was voor Justin Mathieu, die na doorzetten van Margaret en Rick Stuy van den Herik de bal op de penaltystip aangespeeld kreeg. Hij werd geraakt door een tegenstander, maar kreeg de bal wel op doel. Beau Reus redde. TOP claimde nog een strafschop, maar zonder resultaat.

De topper was er in de tweede helft een van dode spelmomenten. Eerst kreeg TOP Oss een aantal vrije trappen en corners, daarna was die eer voor Jong AZ. Aan echte kansen voor TOP ontbrak het. AZ had meer gevaarlijke momenten, maar de verdedigers en doelman Norbert Alblas hielden zich staande. Een schot van afstand van Justin Mathieu in de 72e minuut knalde tegen de lat. De meegereisde TOP Oss-supporters telden 'm al.

TOP bleef in de laatste minuten op zoek naar de winnende treffer. Joshua Sanches was nog dichtbij, toen Stuy van den Herik hem de bal gaf. Reus tikte de bal over de achterlijn. Uit een counter in de laatste minuut was Richard Sedlacek dichtbij een goal. Hij miste de bal volledig. De andere invaller, Iman Griffith lukte het wel om in de extra tijd het net te vinden. Daarna kwam er nog één moment aan de overzijde, waar heel TOP Oss het erover eens was dat er een penalty gegeven moest worden (foto). Dat weigerde scheidsrechter Laurens Gerrets. 

Jong AZ 1 - 0 TOP Oss
Opstelling Jong AZ:
Reus, Jacobs, Dirks, Velthuis, Dekker, P. Koopmeiners, Poku, Buurmeester, Barasi, De Jong en Taabouni
Opstelling TOP Oss: Norbert Alblas; Nicolas Abdat, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Joshua Sanches; Jearl Margaritha, Richonell Margaret en Justin Mathieu
Invallers TOP Oss: Kay Tejan, Kyvon Leidsman
Doelpunten: Griffith (Jong AZ)