TOP Oss draait achterstand tegen NEC met tien man om

TOP Oss is van een geslagen positie teruggekomen tegen NEC. De ploeg stond met 0-1 achter toen Lorenzo Piqué ook nog eens rood kreeg. Het was bijna niet te geloven dat Rick Stuy van den Herik en Mart Remans de Ossenaren zelfs nog voorbij de Nijmegenaren brachten: 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd keek TOP Oss tegen een achterstand aan. Edgar Baretto onderschepte de bal, waarna hij Elayis Tavsan in balbezit bracht. De mede-clubtopscoorder schoot tegendraads achter Geens in het doel. De Belgische goalie stond aan de grond genageld.

In de 23e minuut was er voor het eerst opwinding aan de overkant. TOP claimde een handsbal in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Laurens Gerrets gaf aan dat de arm langs het lichaam was. TOP kwam wel wat vaker aan de bal op de vijandelijke helft, maar iedere keer was er onvoldoende bezetting voor de goal. De thuisclub moest het hebben van bescheiden pogingen van afstand van de broertjes Rommens.

NEC vergat zichzelf na een goede fase aan het eind van de eerste helft te belonen met een 0-2 voorsprong. Janga kreeg in de laatste minuut nog een grote kans op 0-2, maar Geens stond paraat.
Na de rust werd Dennis van der Heijden de wei in gestuurd. Met hem in de ploeg drong TOP aan. Eerst schoot Ruben Roosken recht op NEC-doelman Mattijs Branderhorst, vervolgens mikte Philippe Rommens ruim naast. Ook NEC kreeg nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. De kans op resultaat werd nog kleiner toen Gerrets met de rode kaart ging zwaaien. Lorenzo Piqué miste de bal en raakte zijn tegenstander op het been. In een wedstrijd die verliep zonder al te veel overtredingen leek een gele kaart ruim voldoende geweest.

Ondanks dat hoeft de bal maar één keer goed te vallen om aan een kostbaar punt te denken. Dat gebeurde in minuut 74. Rick Stuy van den Herik stond klaar om binnen te tikken toen Branderhorst een poging van Milts losliet. Het werd nog wonderbaarlijker. Mart Remans kopt een prachtige voorzet van Roosken hard tegen de touwen (2-1). TOP Oss gaf alles om de voorsprong in stand te houden. Met man en macht werd een late goal voorkomen, al dacht NEC even dat ze hadden gescoord. Volgens de arbitrage was de bal niet over de doellijn geweest.

NEC haakt door deze nederlaag af voor de bovenste plekken in de competitie. TOP Oss mag denken aan de negende plaats met deze drie punten aan het begin van de laatste periode in de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss 2 - 1 NEC
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Ruben Roosken, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Trevor David; Rick Stuy van den Herik, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Kyvon Leidsman en Mart Remans
Opstelling NEC: Branderhorst, Bukusu, Bruijn, Tavsan, Barreto, Vet, Elkarouani, Odenthal, Van Rooij, Janga en Proper
Invallers TOP Oss: Dennis van der Heijden, Lion Kaak, Tim Hölscher
Rode kaart TOP Oss: Lorenzo Piqué
Doelpunten: Stuy van den Herik, Remans (TOP Oss), Tavsan (NEC)