advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss voetbalt zich in tweede bedrijf naast FC Volendam

TOP Oss heeft door een goede tweede helft een punt weggehaald uit Volendam. Dennis van der Heijden kopte op bezoek bij de plaatselijke FC een perfecte voorzet van Trevor David raak (1-1).

TOP Oss kan elk punt wel gebruiken. Het is van precies een maand geleden dat TOP de laatste (3) punten mocht bijschrijven, toen het in eigen huis FC Den Bosch klopte.

Koorman start in het vissersdorp

Klaas Wels zette op bezoek in het vissersdorp Dean Guezen een linie naar voren, op de positie waar tegen FC Eindhoven nog Cas Peters speelde. Jarni Koorman nam de plek in van Guezen op de 10-positie.

Vanaf het beginsignaal maakte de thuisploeg het spel. In de eerste tien minuten creëerde Volendam drie kansen, terwijl TOP niet een keer in de zestienmeter kwam. De kans die Jarni Koorman even later kreeg, zag hij zelf niet. Voordat hij ook maar aan uithalen dacht, was de kans weer verdwenen. In de 22e minuut maakte verdediger Jan Lammers een overtreding. Het bleek een dure. Van zo'n twintig meter mikte Volendam-verdediger Dean James prachtig met links in de kruising. Doelman Bo Geens was geklopt. Ook na de 1-0 kreeg Volendam alle gelegenheid voor het balbezit. Het team van Wim Jonk hoefde niet, omdat het voorstond. Grote mogelijkheden waren er daarom niet meer in het vervolg van de eerste helft. Guezen kreeg er namens TOP nog wel een. Nordin Bakker keerde zijn inzet.

Tweede helft vol strijdlust

De tweede helft begon TOP fel en vol strijdlust. Het spelbeeld was volledig gekanteld. Er leek zelfs iets te halen in Volendam. Met Lars Hutten en Peters erbij leverden de elf uit Oss nog meer aanvallende druk. En jawel, een scherpe voorzet van Trevor David belandde in de 75e minuut op het hoofd van Van der Heijden. TOP mag daarnaast Geens dankbaar zijn voor de punten. De Belg maakte zich breed met twee benen waardoor Samuele Mulatierri de bal tegen hem aan schoot. Het was al de tweede grote kans die de huurling uit de jeugd van Internazionale onbenut liet.

Op basis van de tweede helft verdiende TOP Oss het gewonnen punt.