advertentie Banner Trined

TOP Oss zet derby tegen FC Den Bosch naar de hand

De derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch is in het voordeel beslecht van de Ossenaren. TOP zette in het Frans Heesen Stadion de wedstrijd naar de hand (2-0).

Het was een bizarre avond als je het bekijkt vanuit de Osse bril. Allereerst een verrassing bij het bekijken van de opstellingen. De aangekondigde Ronald Koeman Junior stond toch niet in het doel bij TOP Oss. Bo Geens was gewoon aanwezig. Ook Lion Kaak en Mateo Aramburu ontbraken in de wedstrijdselectie. Gefluisterd werd dat deze drie positief hadden getest op het coronavirus. Tijdens de wedstrijd bleek dat anders te liggen. Bij FC Den Bosch ontbrak Dwayne Green. En Rik Mulders mocht in de basis beginnen na een goede invalbeurt tegen Almere City FC. 

'Ben blij met 0-0'

TOP begon agressief met een aantal goede aanvallen. Olivier Rommens raakte uit een vrije trap in minuut tien de lat. Den Bosch kwam daarentegen met een vrije trap niet verder dan de muur. De Bossche captain Wouter van der Steen werd een aantal keer getest en kon zijn doel schoonhouden, tot vlak voor rust. "Blijf positief naar elkaar. En ben blij dat het 0-0 staat", zeiden de spelers van FC Den Bosch tegen elkaar. Maar in de laatste minuut van de eerste helft viel toch de goal. Mart Remans liep succesvol tegen een strakke voorzet van Trevor David aan. 

Applaus voor Leidsman

De Ossenaren kwamen ook goed uit de kleedkamer. Kyvon Leidsman ontving het applaus van keeper Geens. Hij joeg de bal van dichtbij in het dak van het doel (2-0). Bij Den Bosch ging maar weinig goed. Trainer Erik van der Ven probeerde het nog met vijf andere spelers. Ryan Trotman kreeg de beste kansen. Hij mocht drie keer ongestoord uithalen, maar Geens kon iedere keer redding brengen.

Voor TOP voelt het als revanche voor de ruime nederlaag van vorig seizoen op bezoek bij de Bosschenaren. Het zal nog lang gaan over deze avond, maar misschien vooral over de coronaperikelen. Den Bosch moet terug naar de tekentafel.

TOP Oss 2 - 0 FC Den Bosch
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens, Ruben Roosken, Jan Lammers, Lorenzo Piqué, Trevor David, Rick Stuy van den Herik, Olivier Rommens, Dean Guezen, Kyvon Leidsman, Dennis van der Heijden en Mart Remans
Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen, Mats Deijl, Kevin Felida, Romano Postema, Brem Soumaoro, Jizz Hornkamp, Rik Mulders, Ringo Meerveld, Don Bolsius, Frank Sturing en Jorn van Hedel
Invallers TOP Oss: Cas Peters, Sjoerd Overgoor, Giovanni Büttner
Invallers FC Den Bosch: Declan Lambert, Paco van Moorsel, Adrien Bongiovanni, Ryan Trotman en Christophe van Zutphen
Doelpuntenmakers: Remans, Leidsman (TOP)