advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bert van Berkum

TOP speelt gelijk op bezoek bij Jong PSV, Geens krijgt rood

TOP Oss wist op bezoek bij Jong PSV opnieuw niet het doel te vinden, maar hield met tien spelers uiteindelijk wel één punt over: 0-0.

Het was een fel duel, waarbij geknokt werd om iedere bal, met de nodige overtredingen tot gevolg. Zo kregen Jan Lammers en Rick Stuy van den Herik in de eerste helft een gele kaart. Daardoor waren er ook een paar blessurebehandelingen. Olivier Rommens kon na een kwartier al niet meer verder en werd vervangen door Livo Milts.

'Prima', riep trainer Klaas Wels toen TOP Oss na negen minuten de eerste corner kreeg. Over inzet was niets te klagen, ook niet over hoe TOP de eerste aanvallen opzette. De verdedigers van Jong PSV bleven echter op de been. Pas na een halfuur kreeg TOP een grote kans. Uit een corner belandde de bal voor Rick Stuy van den Herik. De aanvoerder, die terugkeerde na een schorsing, schrok van de kans. Hij raakte de bal nog wel aan, maar PSV-doelman Mark Spekelink redde.

Het was een vermakelijke eerste helft. Ook Jong PSV had een goal kunnen maken. Lion Kaak had een paar slippertjes gemaakt, maar bij het balverlies van Mart Remans werd Jong PSV pas echt gevaarlijk. Jeremy Antonisse schoof de bal net naast de goal. Aan de andere kant had Remans de bal voor het inschieten, maar ook hij mikte naast. Remans schopte uit frustratie tegen de paal.
Na de rust was ook Dennis van der Heijden dichtbij een doelpunt. Hij wipte de uitgemeten voorzet van Philippe Rommens vanaf de grond over de goal. Daarna kakte de wedstrijd wat in. Op een enkele poging van afstand van Jong PSV na, gebeurde er niets. Tot in de zeventigste minuut Jong PSV-invaller Mohamed Nassoh keihard tegen de paal schoot. Aan de overzijde bleef TOP het proberen. De bezoekers zetten veel druk en waren zoekende naar een gaatje om te schieten, maar daar lagen weinig kansen.

Een foute pass van keeper Bo Geens betekende einde wedstrijd voor hem. Geens moest ingrijpen met een overtreding op de doorgebroken speler van Jong PSV. Scheidsrechter Hensgens wachtte het voordeel af, maar toen dat er door buitenspel niet kwam, floot hij voor een vrije trap en een rode kaart. Dat betekende dat Jordy Rondeel zijn eerste minuten moest maken bij TOP Oss. Reservedoelman Ronald Koeman zat niet bij de wedstrijdselectie, vanwege een coronageval bij een huisgenoot. Om de komst van Rondeel mogelijk te maken, werd Milts naar de kant gehaald. Het was tot het slot zenuwslopend. Maar goals kwamen er niet meer.

Jong PSV 0 - 0 TOP Oss
Opstelling Jong PSV:
Spenkelink, Sambo, Matuta, Vos, Oppegard, Saibari, Bakayoko, Doudah, N. Thomas, Tielemans en Antonisse
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Joshua Sanches, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Rick Stuy van den Herik, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Dennis van der Heijden en Mart Remans
Rode kaart: Bo Geens
Invallers TOP Oss: Livio Milts, Kyvon Leidsman, Jordy Rondeel
Doelpunten: geen

Bert van Berkum