TOP-spitsen weten doel te vinden tegen FC Dordrecht

De eerste zege van TOP Oss van dit seizoen is een feit. In eigen stadion was vooral de goal van Dennis van der Heijden laat in de wedstrijd een hoogtepunt. Hij schoot een vrije trap van grote afstand achter de doelman van FC Dordrecht (2-0).

Voorafgaand aan de wedstrijd moest trainer Klaas Wels iets verzinnen, want hij had te maken met veel blessures en een schorsing van Lorenzo Piqué. Sjoerd Overgoor mocht daarom voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen.

TOP had in het lege stadion de eerste helft weinig te vrezen van Dordrecht. De bezoekers kwamen niet één keer tot een kans. De Ossenaren speelden degelijk positiespel, verlegden vrij gemakkelijk het spel van links naar rechts. Twee keer ging Dordrecht-keeper Swolfs knullig in de fout. De eerste keer schoot hij tegen de blokkende Dennis van der Heijden aan. De tweede keer kreeg Van der Heijden hem opnieuw in de schoot geworpen, maar Swolfs hield wonderbaarlijk genoeg zijn doel schoon.

Goed voorbeeld van aanvoerder

Aan het eind van de eerste helft was er toch de openingstreffer voor TOP Oss. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik gaf het goede voorbeeld. Hij begon aan een goede individuele actie en stak spits Kyvon Leidsman in de diepte weg. Hij trof met een voetbeweging raak (1-0).

In de tweede helft verdiende TOP een tweede doelpunt. Het meeste balbezit was voor de thuisclub. En er ging ook meer dreiging van uit. De opmerkingen van Klaas Wels waren in het doodstille stadion diverse keren goed te verstaan. Zo had hij onder meer applausjes over voor de doorjagende Van der Heijden en invaller Cas Peters, die goed vrij liep. 

Wereldgoal Van der Heijden

Bijna niemand scoort zomaar vanaf de middenlijn, behalve Bryan Smeets. Dat waren de woorden vorige week van directeur Peter Bijvelds. Toch was er nog een speler die dat bleek te kunnen. Van der Heijden trapte een vrije trap in een keer het doel in, zo'n vijf meter over de middenlijn. Een wonderschone bal van Van der Heijden, waar Swolfs niet op had gerekend (2-0).
TOP behaalde hiermee de eerste overwinning van dit seizoen en komt zodoende in de Keuken Kampioen Divisie op gelijke hoogte met tegenstander FC Dordrecht.

TOP Oss 2 - 0 FC Dordrecht
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Ruben Roosken, Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Sjoerd Overgoor, Olivier Rommens, Dean Guezen; Dennis van der Heijden en Kyvon Leidsman
Opstelling FC Dordrecht: Swolfs, Aktas, Jansen, Agrafiotis, Hobbel, Bondswell, Bliek, Musaba, Vermeulen, Surmeli, Suray
Invallers TOP Oss: Cas Peters, Niels Fleuren
Doelpunten: Leidsman, Van der Heijden (TOP Oss)