advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

TOP Oss wil lijn doortrekken in derby tegen FC Den Bosch

Na een matige seizoenstart heeft TOP Oss zich herpakt en wil het goede gevoel vasthouden. Dinsdagavond staat de altijd beladen derby met FC Den Bosch op het programma.

TOP-trainer Klaas Wels was onder de indruk van de tweede helft van de Bosschenaren tegen Almere City: ‘’Met prima veldspel en een goede portie agressiviteit hebben ze een 0-1 achterstand weten weg te poetsen’’, zag Wels. ‘’En we denken ook te weten waar we het verschil kunnen maken als wij de bal hebben.’’ Ook verdediger Jan Lammers zag enkele wedstrijden van de tegenstander: ‘’Al met al hebben ze een goed team; dus we kunnen ons borst nat maken.’’

Positieve lijn doortrekken

De Ossenaren hebben de laatste wedstrijden de weg omhoog gevonden. Na de eerste overwinning tegen FC Dordrecht speelde TOP gelijk bij Telstar. ‘’De eerste vijfentwintig minuten waren slap en we verloren veel duels, maar in de tweede helft hadden we controle en pakten we een verdiend punt’’, concludeert Lammers. Bij TOP ontbreekt onder andere doelman Bo Geens. Hij wordt vervangen door Ronald Koeman Jr.

Geen derbycharme

‘’De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch is voor ons een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen’’, laat Wels weten. In een leeg Frans Heesen Stadion zal de rivaliteit dus minder zichtbaar zijn dan voorgaande edities: ‘’Dat ontneemt de derby wel heel veel charme, omdat die zonder publiek gespeeld moet worden.’’ Uitstel naar de tweede seizoenshelft was niet aan de orde. "Dan hadden veel meer wedstrijden verplaatst moeten worden", vindt Lammers.

TOP Oss-FC Den Bosch begint dinsdagavond om 21.00 uur en is via een liveblog te volgen.