Topdrukte bij autowasstraten. Wachttijden lopen op tot drie kwartier

Verschillende autowasstraten uit onze regio hebben het bijzonder druk op dit moment. Veel mensen willen het strenge winterweer van hun auto afwassen.

Bij Carwash Uden is het al vijf dagen uitzonderlijk druk. Met name het programma waarin ook de onderkant van de auto mee wordt genomen is populair. Dat heeft alles te maken met het pekelzout dat vorige week is gestrooid. "Maar onze wachttijden blijven beperkt. Het duurt hooguit vijf minuutjes voordat je aan de beurt bent," aldus een woordvoerder.

Wachttijden

Op andere plekken zijn de wachttijden wel flink langer. Bij de twee vestigingen van Hanex Carwash in Oss en Veghel én Q-wash Den Bosch kan het wel drie kwartier duren voordat het water begint te stromen. "Er staan de hele tijd twaalf of dertien auto's te wachten," zo vertelt een woordvoerder van Q-wash.

Vies

Niet alleen het pekelzout is de oorzaak van de topdrukte. "De sneeuw heeft auto's ook gewoon vies gemaakt en dat zie je met dit mooie weer heel erg. Bovendien is de vakantie net begonnen en is een uitje naar de autowasstraat nog een van de weinige dingen die je kunt doen tijdens deze lockdown. Het is dus een perfecte samenloop van omstandigheden," aldus een woordvoerder van Hanex Carwash.