Topsporters trainen op de trampoline in de buitenlucht

Trampolinespringers van Flik-Flak in Den Bosch zijn al weer druk aan het sporten. De sportvereniging heeft namelijk alle sportattributen naar buiten gehaald. Zo blijven de topsporters uit Den Bosch en Oss fit en hoeven ze hun geliefde trampoline niet meer te missen.

Grote matten, kleine matten en trampolines. Het wordt allemaal naar buiten gehaald bij sportclub Flik-Flak. Omdat de sporters niet binnen trampoline mogen springen, doen ze het nu buiten.  “We zijn gewend om binnen te trainen en daar de warming up te toen. We zijn nu naar buiten gegaan om in ieder geval te kunnen trainen”, vertelt trainer Lennard Villafuerte.

Flik-Flak is een van de weinige clubs die in de buitenlucht trampoline springt. De topsporters uit Den Bosch en Oss zijn er hartstikke blij mee. “Het is anders dan normaal, maar het is beter dan niks”, vertelt topsporter Milco Abrahams uit Oss.

Trampolinespringster Megan Brouwers is ook heel blij dat ze weer kan trainen, maar het is wel wennen in de buitenlucht. “Buiten doen we minder dan binnen. Dus je kan niet alle sprongen doen, die je normaal doet.”

Het buiten trainen is net zo veilig als binnen. De trainers hebben extra matten gelegd en niet alle oefeningen worden gedaan.