advertentie Banner SNLR.nl

Transfers bij TOP: Dijkhuizen komt, Opdam en Briels gaan

TOP Oss heeft afscheid genomen van Levi Opdam en Jordie Briels. Laatstgenoemde wordt verhuurd aan KFC Diest. De transfers maken de komst van Henk Dijkhuizen mogelijk. 

Dijkhuizen dook afgelopen zaterdag ineens op in Oss toen hij meedeed in een oefenwedstrijd tegen Gemert. Ook maandag tegen FC Dordrecht speelde hij een helft mee. De club wilde Dijkhuizen graag direct voor een half jaar vastleggen, maar daar was geen budget voor. Met het vertrek van Opdam en Briels is dat er wel.

De prestaties van rechtsback Opdam, die in de eerste seizoenshelft in zeven wedstrijden meespeelde, werden in de winterstop geëvalueerd. Dat was bij het ingaan van de verbintenis afgesproken. De twee partijen kwamen tijdens de bespreking tot de conclusie dat het beter was de samenwerking te stoppen. 

Voor middenvelder Briels waren er nauwelijks kansen in Oss. De Limburger kwam een seizoen geleden binnen vanuit Schotland, waar hij uitkwam voor Dundee United. Een langslepende blessure stond veel speelminuten in de weg. Briels kwam dit seizoen slechts tot één invalbeurt. Het komende half jaar wordt de 28-jarige voetballer verhuurd aan KFC Diest. Dat team speelt op het eerste provinciale niveau van België.