Trap-in Uden gaat door corona voor tweede jaar niet door, maar haalt toch ruim 25.000 euro op

Ondanks het feit dat ‘Trap-in’ - de jaarlijkse fietstocht voor het goede doel - voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door is gegaan, is er toch nog ruim 25.000 euro opgehaald.

Dat laat de organisatie van de Trap-in weten. De 50 kilometer lange sponsorfietstocht die sinds 1974 op Tweede Pinksterdag wordt verreden door Uden, Volkel en omgeving, kon dit jaar vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar niet doorgaan.

Wel is er een actie op touw gezet om de vijftien gekozen projecten alsnog te kunnen steunen. Geïnteresseerden konden de fietsroutes op eigen gelegenheid fietsen, met daarbij wel het verzoek dat het startbedrag van de fietstocht ‘of liefst meer’ werd overgemaakt naar de stichting.

Grote inzet

Aan die oproep is gezien de opbrengst gehoor gegeven: er werd namelijk 25.500 euro opgehaald, oftewel 1700 euro per ontwikkelingsproject. Die opbrengt komt ten goede aan kleinschalige derdewereldprojecten waarvoor Udense en Volkelse missionarissen zich inzetten.

Volgens de organisatie is het opgehaalde bedrag voor een groot deel te danken aan de ‘grote inzet’ van Harrie van Duijnhoven, vanaf het allereerste begin van de Trap-in de grootste gesponsorde deelnemer.

“Hij werd weer ruimhartig gesponsord door vele van zijn trouwe vrienden van de Trap-in. Daaronder ook weer enkele grotere sponsors, die hem niet in de kou lieten staan. Harrie bedankt hierbij hartelijk al zijn sponsors en is blij dat hij een bedrag van € 19.000,- kon overhandigen aan de organisatie van de Trap-in.”

Hartverwarmende steun

De stichting is dan ook blij met het resultaat. “Editie 47 is ondanks corona wederom géén verloren jaar voor de Trap-in geworden. De organisatie is dankbaar voor zoveel hartverwarmende steun vanuit de Udense samenleving en blij voor de projecten, die vanwege de pandemie nog steeds in zwaar weer verkeren.”

Het bestuur van de Trap-in hoopt in 2022 weer een normale fietstocht te kunnen organiseren. Tweede Pinksterdag valt dan op maandag 6 juni.