Triatlon voor het goede doel: 'Bijna onmenselijk, deze prestatie'

Ron van der Pol uit Maren-Kessel heeft zaterdag 154 baantjes getrokken bij het Golfbad, 180 kilometer gefietst en een marathon hardgelopen door Oss. Allemaal voor Spieren voor Spieren, het goede doel waar deze actie ruim 3200 euro voor ophaalde.

"Het was echt veel en veel zwaarder dan ik had verwacht. Gisteravond kon ik op een gegeven moment gewoon niet meer lekker zitten en ben ik maar vroeg naar bed gegaan", puft Ron van der Pol zondagochtend uit aan de telefoon. Zijn triatlon van zaterdag bestond uit een volledige marathon hardlopen, 180 kilometer fietsen én 154 baantjes zwemmen in het Golfbad. "Echt ongelofelijk dat ik dit gedaan heb. Het is bijna een onmenselijke prestatie!"

Van der Pol putte zichzelf uit voor Spieren voor Spieren, het goede doel waar hij met deze triatlon geld voor ophaalde. "Het streefbedrag was 2500 euro, maar daar zaten we eigenlijk op donderdagavond al op. Inmiddels staat de teller al op 3200 euro, en ik hoor van meerdere mensen dat ze ook nog willen doneren dus ik laat hem nog heel even openstaan."

De sporter doneert bovendien het shirt van Spieren voor Spieren dat hij tijdens deze bijzondere sportprestatie aanhad aan FiTNEZZPlaza; via hen kan iedereen die dat wil vervolgens bieden op het shirt, en ook die opbrengsten gaan naar het goede doel. "Al biedt iemand maar 10 euro, dan is dat alsnog gewoon mooi meegenomen. Alle beetjes helpen". 

Corona

Vanwege de coronamaatregelen was het vlak voor de start van zijn triatlon nog onduidelijk of alles door kon gaan. "Uiteindelijk ben ik supertevreden over hoe alles is verlopen. Tijdens het hardlopen stonden er gewoon mensen langs de route, allemaal op veilige afstand. Die support was echt onwijs bijzonder, om dat zo mee te maken", aldus de sporter.

"Wij hebben het programma moeten aanpassen vanwege corona, en ondervinden in sommige aspecten van ons leven hinder van deze maatregelen. Maar de mensen waar Spieren voor Spieren zich voor inzet hebben het op dagelijkse basis, ook zónder corona, al moeilijk genoeg. En daar deed ik het voor". 

Foto's: Marco van Rooijen