advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Platimo

Trouwfotografen komen nader tot elkaar door druk najaar

De meeste stelletjes stellen hun bruiloft uit tot het najaar of het voorjaar van 2021. Dat merken trouwfotografen. Het nieuwe collectief The Wedding Photographers gaat daarom fotografen uitwisselen om de druk op te vangen.

De trouwmarkt wordt dit najaar en volgend voorjaar overvraagd. Normaal gesproken trouwen er 60.000 bruidsparen per jaar. Maar door uitstel vanwege de coronamaatregelen zijn dit er in 2021 naar verwachting 90.000. "Vanaf het najaar tot ver in 2021 zal het één groot gekkenhuis zijn”, vertelt de Bossche trouwfotograaf Freek Nagtzaam. "Boek je nu iemand voor september of oktober? Dan ben je vaak al de tweede of derde in de wachtrij."

Uitwisseling

Met collega-fotografen bedacht Nagtzaam een oplossing. Om alle drukte op te vangen wordt straks een collega naar een geboekte bruiloft gestuurd om foto's te maken. De door het koppel aangevraagde fotograaf doet daarna wel zelf de editing en voert de stijl naar voorkeur van de man en vrouw in kwestie door. Allemaal zonder extra kosten. "Het wereldje van trouwfotografen is op zich niet zo groot. Er waren wel contacten, maar nu zijn we nader tot elkaar gekomen", laat een van de initiatiefnemers van The Wedding Photographers weten. Nagtzaam hoopt ondanks de drukte dat de levertijd van foto's wel bij maximaal twaalf weken blijft.

Niet alleen het regelen van een fotograaf is een probleem voor een stel dat wil trouwen. De Bossche fotograaf had bijvoorbeeld een bruiloft in mei gepland staan, maar het koppel verzette het huwelijk naar dit najaar. Ze staan daarbij zelfs bij hun favoriete trouwlocatie in de wachtrij.

Uitdagende tijden

Nagtzaam heeft in de maanden juni en juli steeds maar één bruiloft staan die nog altijd doorgaat. De rest is allemaal verplaatst. "En dan moet je bedenken dat dit normaal voor mij hoogseizoen is. Het zijn absoluut uitdagende tijden", concludeert Nagtzaam.