advertentie Banner Trined

Truien en mondkapjes voor dak- en thuislozen

Ook dit jaar komt kunstenaar Frank Willems weer met truien die gedoneerd kunnen worden aan dak- en thuislozen. Dit jaar zijn er nu ook mondkapjes die gedoneerd kunnen worden.

Samen met Tim Haars ontwierp Willems de kledingitems. Hij doet dat onder de noemer: One and one makes two. Mensen kunnen een mondkapje, warme hoodie of sweater kopen en daarmee doneren ze tegelijkertijd het zelfde kledingstuk aan dak- en thuislozen. 

"Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Mensen zoals jij en ik”, vertelt de 32-jarige Bosschenaar.

De donaties gaan naar MO Den Bosch en Quiet Den Bosch. MO is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch en Quiet verbindt huishoudens in armoede met sponsoren en supporters in de regio.