ttv Maashorst

TTV Maashorst neemt deel aan tafeltennis-eredivisie

Team Welynq van de Udense tafeltennisvereniging TTV Maashorst mag zich gaan bewijzen in de eredivisie, het hoogst haalbare niveau in het tafeltennis. Zaterdag speelt het team zijn eerste wedstrijd thuis tegen TOGB uit Berkel & Rodenrijs.

De deelname aan de competitie is bijzonder te noemen, want nog nooit speelde er een tafeltennisteam uit deze regio in de Eredivisie. 'Voor geheel Oost-Brabant is dat zelfs al een jaar of vijftien á twintig geleden. Het is een absoluut unicum en daar zijn we bij TTV Maashorst vanzelfsprekend zeer trots op", vertelt Han Gootzen, voormalig topper en belangrijke drijfveer achter de Udense tafeltennisvereniging. 

Team 

De kern van Team Welynq van TTV Maashorst wordt gevormd door de Zwitserse toppers Elias Handmeier (19) en Mauro Schärzer (18), aangevuld met de Nederlander Jochem de Hoop (28), die ook coach is bij de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Het team wordt verder aangevuld door de Italiaan Lorenzo Corsico (23) en de al genoemde Gootzen (62), die beide als invaller fungeren.

Verwachtingen 

‘Het gaat erom spannen’, weet Gootzen. ‘Er doen acht teams mee aan deze competitie en het niveau is erg hoog. Onze kansen zijn een beetje afhankelijk van de samenstelling van ons eigen team en dat van de tegenstanders. De topspelers van alle teams zijn buitenlanders die ook in buitenlandse competities uitkomen. Komen ze wel of komen ze niet met hun topspelers en zijn die van ons beschikbaar. Dat is dé grote vraag bij iedere wedstrijd tijdens deze competitie." Strijden om de landstitel is volgens Gootzen nog te hoog gegrepen voor het Udense team. "Wij gaan in eerste instantie voor de vierde positie of anders voor vijf of zes."

De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in de sporthal van kindcentrum De Wijde Wereld in Uden. Het inspelen begint om 14.00 uur, de wedstrijd om 15.00 uur.