advertentie Banner Trined

Turncoach Nico Zijp mag trainingen bij Flik Flak hervatten maar doet dat nog niet

Turntrainer Nico Zijp van turnvereniging Flik Flak in Den Bosch, die eind september op non-actief was gesteld wegens een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, mag de clubtrainingen hervatten maar doet dit niet.

De onafhankelijk aanklager van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had dat geadviseerd aan de gymnastiekunie KNGU. Die nam het advies over en liet donderdag tijdens een online persconferentie weten dat de zogeheten ordemaatregel voor Zijp versoepeld is.

Het betekent dat Nico Zijp zijn pupil en Olympisch turnkandidaat Tisha Volleman weer mag trainen. Ook mag hij weer aan de slag bij de Bossche turnvereniging Flik Flak.

Geen clubtrainingen
Zijp doet dit laatste niet. De coach heeft eerder al aangegeven dat hij gedurende het onderzoek geen clubtrainingen voor Flik-Flak zal geven om het onderzoek in het belang van de gymsport alle ruimte te geven. Hij trad begin augustus na een moreel appel van de KNGU vrijwillig terug en noemde het opzij stappen 'het dienen van een hoger doel: de schoonmaak van het turnen.'