Tussenstand petitie om Schaijk bij Maashorst te voegen: bijna 1350 handtekeningen, meerderheid uit Schaijk en Reek

Een tussenstand van de petitie ‘Ik ben voor de gemeente Maashorst, want daar voel ik mij thuis’ laat zien dat er inmiddels bijna 1400 handtekeningen zijn verzameld: hiervan komen er bijna duizend van inwoners uit Schaijk en Reek.

De petitie die op maandag werd gestart, heeft als doel om aan de Tweede Kamer te laten zien dat er ‘een grote groep -jong en oud- wél voor de nieuwe gemeente Maashorst is, omdat zij zich daar thuis voelen”, aldus de initiatiefnemers van de petitie.

Toen de tussenstand werd opgenomen, stond de petitie 3 dagen en 16 minuten open. In die tijd zijn er 1.347 handtekeningen verzameld. Verreweg de meeste handtekeningen kwamen van inwoners uit Schaijk (891), maar ook inwoners uit Zeeland (178), Uden (113), Oss en Landerd (4) lieten van zich horen. De buurkern Reek was ook goed voor 101 handtekeningen.

Deze tussenstand is donderdag aangeboden aan Tweede Kamerleden Harry van der Molen (CDA) en Nevin Özütok (GroenLinks)Zij dienden eind vorige week het amendement in om Schaijk alsnog bij Oss te voegen. “We hebben mevrouw Özütok en de heer van der Molen toegezegd in de loop van volgende week de eindresultaten van de petitie te delen met hen én alle leden van de Tweede Kamer“, aldus de organisatie achter de petitie.