Twee auto's in vlammen op in Rosmalen, één voertuig vermoedelijk gestript en aangestoken

Aan de Eikakkerhoeven in de wijk de Hoevens in Rosmalen zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee auto's in vlammen opgegaan. Van één auto leek na afloop het stuur te zijn verdwenen.

De melding van de brand kwam iets na 04.00 uur binnen bij de brandweer en bij aankomst stonden twee auto's volledig in brand. Door de hevige brand gingen beide voertuigen - die tegenover cafetaria 'De Hoevens' geparkeerd waren - verloren. De brandweer had de brand snel onder controle.

 De brand trok ondanks het nachtelijke tijdstip en de avondklok toch het nodige bekijks van buurtbewoners.  Na de brand werd al snel duidelijk dat er vermoedelijk sprake is van opzet. Bij één van de twee getroffen voertuigen - een Seat - stonden aan de linkerzijde van het voertuigen de deuren open. Onder meer het stuur lijkt verdwenen te zijn.

Overgeslagen

Het lijkt er op dat het voertuig eerst is open gebroken en gestript en daarna in brand gestoken. Bij de tweede auto is de brand mogelijk overgeslagen vanaf uitgebrande de Seat.

 Een bergingsbedrijf zal de uitgebrande voertuigen afvoeren. De politie heeft de zaak in onderzoek en zal onder meer bij het tegenoverliggende cafetaria camerabeelden opvragen om zo te proberen de daders op te sporen.