advertentie Banner SNLR.nl

Twee Fioretti-teams naar finale Skills Talents

Twee teams van het Fioretti College zijn door naar de landelijke finale van Skills Talents, een wedstrijd voor vmbo-leerlingen waarin ze hun vakbekwaamheid tonen in teamverband, nadat ze de Brabantse voorrondes wisten te winnen op het Koning Willem I College in Den Bosch. 

De teams van de afdelingen Mobiliteit & Transport (M&T) en Economie & Ondernemen (E&O) moesten het opnemen tegen respectievelijk twee en drie teams.

Sjoerd, Marijn en Ries uit klas k4mb moesten in twee uur tijd drie opdrachten uitvoeren aan een auto, namelijk het (de)monteren van een veerpoot, de trekhaakaansluiting repareren en een routeplanning maken. Het team van Mobiliteit & Transport is erin geslaagd om al deze opdrachten binnen een uur af te ronden. Met deze prestatie zijn ze daarom door naar de finale en hiervoor worden Sjoerd, Marijn en Ries klaargestoomd door docent Tom Berkers  en zijn collega's. 

Economie & Ondernemen

Mervenur, Sera en Jamie uit klas k4ed moesten meerdere opdrachten uitvoeren gerelateerd aan Economie & Ondernemen. Zoals zakelijke communicatie, administratie en organisatie en hadden twee uur de tijd om vijf taken uit te voeren. De drie leerlingen van het Fioretti College wisten dit zo goed te doen dat ook zij naar de finale mogen. Mervenur, Sera en Jamie worden klaargestoomd door docent Eric van der Zwaag en zijn collega's.

De finale van Skills Talent vindt op 5 maart plaats in Leeuwarden.