advertentie Banner Trined

Joëlle Smits in betere tijden PSV Eindhoven

Twee goals Joëlle Smits niet genoeg voor PSV tegen FC Twente

De Bossche spits was wederom op dreef voor de Eindhovense vrouwenploeg, maar ondanks haar twee doelpunten in de topper tegen FC Twente kwam PSV tekort: 3-2.

PSV was er zondagmiddag alles aan gelegen een goed resultaat te behalen in de topper tegen FC Twente. De ploeg uit Eindhoven stond voorafgaand aan de wedstrijd op een tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen, met vijf punten voorsprong op nummer 3 FC Twente. 

Dominant begin

Winst zou betekenen dat koploper Ajax tot op drie punten genaderd zou worden. Dat leek na twaalf minuten ook te gaan lukken. PSV speelde dominant en via wie anders dan Joëlle Smits kwam de ploeg na twaalf minuten op een 0-1 voorsprong. Voor de Bossche een bijzondere goal, tegen haar oude club waar zij tussen 2017 en 2019 het indrukwekkende aantal van 45 doelpunten in evenveel wedstrijden scoorde.

Twente wakker na horrorblessure

Tien minuten later werd de wedstrijd ontsierd door een nare knieblessure voor de Belgische Elena Dhont (FC Twente). Ondanks het feit dat meerdere speelsters zich moesten herpakken, draaide FC Twente de wedstrijd om. Na 38 minuten was de stand 2-1 in het voordeel van de Tukkers. Voor PSV was dit het signaal om een tandje bij te schakelen. Joëlle Smits werd vrijgelaten in het strafschopgebied en drukte hard af: 2-2.

Nederlaag tegen toekomstige coach

Gedragen door de 20-jarige spits leek PSV op weg naar een belangrijke overwinning, maar een prachtig uitgespeelde aanval van FC Twente zorgde tien minuten na rust voor een nieuwe tik. Kalma kon van dichtbij binnentikken. 

PSV kon daarna geen potten meer breken. Melanie Bross uit Heesch viel 20 minuten voor tijd in, maar verder dan lange ballen in het strafschopgebied kwamen de Eindhovenaren niet. Voor Smits betekende de wedstrijd een nederlaag tegen haar toekomstige trainer bij VFL Wolfsburg. De Duitser Tommy Stroot verlaat de Eredivisie na dit seizoen voor de Duitse kampioen, net als Smits.